A Góbi-sivatag legendái /Legends of the Gobi/

A Góbi-sivatag legendái /Legends of the Gobi/

0 videó - 2001
Angol dokumentumfilm

Hét nap bolyongás a Góbi-sivatag csodái között. Persze nem céltalanul, hanem főhősünk, Choyjun elveszett tevéjének nyomában, aki feltehetőleg visszatért eredeti csordájához. Igen ám, de a csorda a Góbi úgynevezett “halál zónájában” él, és az út hosszú és veszélyes odáig… Viszont útközben legalább megismerkedhetünk a sivatag egyáltalán nem kopár élővilágával! Végül pedig azzal a maréknyi púpos négylábúval, akik tökéletesen alkalmazkodtak ezekhez az extrém körülményekhez.
Legendásak szívósságukról, kitartásukról és túlélő képességükről. A tevék a legkülönösebb állatok a Földön. Ázsia szívében, Mongóliában járunk. Itt található a Góbi, a világ negyedik legnagyobb sivatagja. Az idő mintha megállt volna; alig létezik ennél elhagyatottabb hely a Földön. A nyári forróság néha a plusz negyven fokot is meghaladja, télen viszont akár mínusz negyven fokig is süllyedhet a hőmérséklet. Bolygónk egyik legszélsőségesebb környezetében nagyon kevés ember él. Az élet itt kegyetlenül nehéz, és az életben maradásra nincs semmi biztosíték.
Mégis, ez az a hely, ahol ma is léteznek vadon élő kétpúpú tevék, amelyeket az ember sohasem szelídített meg. Most ellátogathatunk a világ legutolsó tevepopulációjához, mely még természetes körülmények között, vadon él. Eddig csupán néhány kívülálló láthatta ezeket az állatokat. Ám most egy ember nekivág a halálos forróságnak, hogy rátaláljon a Góbi sivatag legendás teremtményeire.


 
   



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez videó.
Segítség a típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: szombat, 2018. szeptember 8. Nézettség: 298

Tetszik