A fideszes zsidó, a nemzeti érzés nélküli anya és a mediáció

A fideszes zsidó, a nemzeti érzés nélküli anya és a mediáció

5 videó - 2008
Hajdú Eszter filmje 2008 őszén mutatták be nagy vihart kavart filmjét, amelyben azzal foglalkozik, hogy a rendszerváltás után kialakult politikai légkör hogyan tett tönkre barátságokat, családokat. A kapcsolatokat a mediáció eszközeivel próbálják meg helyrehozni, ezeket a folyamatokat követi a film. A vállalkozás egyedülálló, hiszen nem kampányfilmről van szó, nincs a filmben politikai állásfoglalás. Az emberek legbelsőbb érzéseiről szól a film, és arról, hogyan alakul ki és milyen mélyen gyökerezik a politikai meggyőződés az emberekben. A film, amelynek címe "A Fideszes zsidó, a nemzeti érzés nélküli anya és a mediáció" sok, eddig megválaszolatlan kérdésre ad választ. A filmet folyamatosan vetítik moziba, az első időszakban gyakoriak voltak a teltházas vetítések. Eszter megkapta a 40. Magyar Filmszemle Schiffer Pál díját, és a Verzió Nemzetközi Dokumentumfesztivál különdíját. "Egy megszakadt barátság és egy széthulló család. Mindent a politika tett tönkre. A két zsidó származású barát kapcsolata akkor szakad meg, amikor egyikőjük fideszes képviselő lett. Egy fideszes zsidó!
Zsuzsa 2002-ben költözött el Lajostól. Már nem szóltak hozzá, közös gyerekük is átnézett rajta. "Nincs benned semmi nemzeti érzés, alkalmatlan vagy anyának!"- vágta a fejéhez egyszer a férje.
Alig 20 évvel a nagy reményekkel és boldogsággal kecsegtető rendszerváltás után, mindenki kifordult önmagából. Viszály, gyűlölet és magány. Van-e esély a békülésre?" www.hajdueszter.com

"A cigány, a zsidó, meg az anyám picsája" - Pityinger László
A TOLERANCIA ZSIDÓ BAJNOKAI
Itt tartunk: Zsidó üldözi a Zsidót - Polbeat
Komancs és dakota törzsi gyűlés
Pesty László: Ezek nem NER-lovagok, hanem orkok

 
   

"A cigány, a zsidó, meg az anyám picsája" - Pityinger László



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: péntek, 2011. május 20. Nézettség: 4,561

Tetszik