Grandpierre Attila - Karácsony

Grandpierre Attila - Karácsony

2 videó - 2012
Karácsony a mai emberiség talán legszebb, legbensőségesebb ünnepe. Mégis egyre gyakrabban hallani a panaszt, hogy még karácsony ünnepét is elhomályosítja a mai világ pénz-központúsága. Legbensőségesebb ünnepünkhöz valóban a legszebb ajándékok illenek. De nem árt észben tartani: a pénz nem minden. Az igazi ajándék az élmény, az igazi lélek és a szép gondolat élménye. A könyvből megismerhetjük, amit minden gyermeknek tudnia kellene: miért gondolt az ember arra, hogy meg kellene ünnepelni a téli napfordulót? Mikor gondoltuk el először karácsony eszméjét, és mi lehetett az? Miért gondoltunk arra, hogy a téli napfordulót egy fa feldíszítésével lenne jó megünnepelni? Miért alkalmas a feldíszített fa az emberi lélek talán legnagyobb ünnepének szertartására? Miért éppen örökzöld fát választottak őseink erre a célra? Miért éppen fényekkel díszítették fel? És miért éppen gyümölcsökkel? Mit jelentettek ezek a fények és gyümölcsök a számukra? Mit érezhettek őseink a régi időkben karácsony megünneplésekor?
Grandpierre Atilla csillagász, a fizikai tudományok kandidátusa, énekes író. Élete és munkássága az ember, az élet és a világmindenség megértésére irányul. Felfedezte, hogy a Világegyetem élő. S mivel az élő Világegyetem egyik jelképe a Világfa, melynek ágain ott ragyognak a csillagok, váratlanul felbukkant előtte a Karácsonyfa képe, csillagászati összefüggésben. Ennek a felfedezésnek a nyomán született a Karácsony c. könyv, amely elvezet az emberiség ősműveltségéhez és a magyar ősvallás titkaihoz.

Grandpierre Atilla - Karácsony
Grandpierre Atilla - Karácsony

 
   

Grandpierre Atilla - KarácsonyA videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: vasárnap, 2012. december 23. Nézettség: 804

Tetszik