Cirque du Soleil , a Nap cirkusza

Cirque du Soleil , a Nap cirkusza

4 videó
A Cirque du Soleil (francia szó, magyarul: A Nap Cirkusza, angolul: Circus of the Sun) egy montreali székhelyű cirkusz, melyet az tesz egyedülállóvá, hogy nem folyamodik állatszámokhoz, viszont nagyban támaszkodik mozgásművészek, akrobaták, zsonglőrök, légtornászok és a komikusok munkájára.
1980-ban a társulat Les Échassiers néven turnéztak. A kezdeti pénzügyi nehézségeket legyőzve, 1984-ben a Le Grand Tour du Cirque du Soleil című műsor sikeresen futott.

Lalibertének (a cirkusz alapítója) ez nem elég és több előadást tervezett, amikbe meghívta a legjobb artistákat a világ minden tájáról. Műsorait élő zenével egészítette ki. A nyereséges előadások 1990-ben, lehetővé tették, hogy ötleteit meg is valósítja.

A cirkusz gyorsan bővült, az 1990-es és 2000-es években futó show-műsorok több mint 19 271 városban, minden kontinensen voltak láthatók, kivéve az Antarktiszt. Ekkor a cég mintegy 4000 embert foglalkoztatott, több mint 40 országból és árbevétele meghaladta a 810 millió eurós összeget.

A társulat fellépett magán és céges rendezvényeken is, köztük a 2007-es Super Bowlon és az Oscar-díjátadókon.

A cég számos díjat és kitüntetést kapott, köztük egy Bambi-díjat 1997-ben, három Gemini-díjat, négy Emmy-díjat, és csillagot a hollywoodi Walk of Fame-en.

Alegría - CIRQUE DU SOLEIL
Alegría de Cirque du Soleil
Cirque.Du.Soleil.Solstrom.Wind.of.Freedom.XviD.mp3-OS-iLUMiNADOS.[shareprovider.com].avi
Cirque du Soleil - Delirium

 
   

Alegría - CIRQUE DU SOLEIL



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: péntek, 2013. március 29. Nézettség: 1,076

Tetszik