Halász Alexandra- Feng- Shui iskolák

Halász Alexandra- Feng- Shui iskolák

12 videó
Iránytű, vagy bejárat? FENG SHUI iskolák
Ha téged is zavar, hogy nem érted, miért mondja így az egyik és úgy a másik szakértő, vagy ha már sok könyvet olvastál, de még mindig nem érted, itt az egyszerű magyarázat. A feng shui a térrendezés ősi kínai tudománya, amelynek célja a harmonikusan rendezett élet. Alapfogalma a bágua térkép, mely kilenc részre osztva felfektethető bármely lakásra. Ha téged is zavar, hogy nem érted, miért mondja így az egyik és úgy a másik szakértő, vagy ha már sok könyvet olvastál, de még mindig nem érted, itt az egyszerű magyarázat. A feng shui a térrendezés ősi kínai tudománya, amelynek célja a harmonikusan rendezett élet. Alapfogalma a bágua térkép, mely kilenc részre osztva felfektethető bármely lakásra.

így meghatározható, hogy mely törekvésünknek melyik fizikai térrész felel meg. (például Szerelem, Bölcsesség, Gyermek…)

Ha előadást vagy tanfolyamot tartok valahol, mindig megkérdezem a jelenlévőktől: olvastatok már egy feng shui könyvet? Sokan felteszik a kezüket. Olvastatok-e legalább két feng shui könyvet? Erre is sokan szoktak jelentkezni. A harmadik kérdés az utálatos: és ezek után is értitek-e a dolgot? Rendszerint nevetés a válasz. Ezek szerint a kínai térrendezés elvei megértésének legjobb módja, ha minél kevesebb könyvet olvas el az ember...

Nos emiatt gyakran kapom azt a visszatérő kérdést, hogy vajon hogyan kell tájolni a bágua térképet? Hogyan határozhatjuk meg, hogy a lakásunkban az adott életterületek hol találhatók? Mivel hogy az egyik könyv azzal kezdi, hogy végy egy iránytűt, a másik pedig azzal, hogy indulj el a bejárati ajtótól.

A magyarázat egyszerű.

Két irányzat létezik, 1. a luo-pan (melynek legfőbb eszköze egy iránytű) és a 2. bágua-iskola, mely utóbbi a bejárati ajtót tartalmazó falsíktól kiindulva tájolja be a területeket.

A régi Kínában ez nem okozott gondot, mivel eleve tájolva építkeztek az emberek – ennek megfelelő voltát a Jin és Jang Hivatala államilag ellenőrizte is! Nálunk nem ez a helyzet: ahol lakunk, az adott, és ha személyes irány-számításaink alapján (koa-szám) Északnyugaton kéne lenni a bejáratnak, akkor soha az életbe’ se lesz az Délkeleten, mondjuk, legfeljebb ha költözünk, de valljuk be: azért nem ennek szokott prioritása lenni az ingatlanpiacon.

Alexander Nevsky - "The Battle of the Ice"
Halász Alexandra - Arcelemzés előadása
Halász Alexandra: A kapcsolatteremtés művészete
Halász Alexandra: A segítségnyújtás művészete
Halász Alexandra: Csoda
Halász Alexandra: Ébresszük fel a szerelmet!
Halász Alexandra: Enneagram-karakterek a párkapcsolatban
Halász Alexandra: Ezoterikus tudás a gyakorlatban
Halász Alexandra: Megfelelési kényszer
Halász Alexandra: Öt titok a halogatásról
Halász Alexandra: Szerelemcsapdák
Halász Alexandra: Szerelmi önbecsülés

 
   

Alexander Nevsky - "The Battle of the Ice"



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: kedd, 2015. március 10. Nézettség: 1,872

Tetszik