Rajzelemzés

Rajzelemzés

4 videó - 2010
A gyerek rajzolva fogalmazza meg a gondolatait, az érzéseit, a világról alkotott véleményét, de a figyelmes szemlélő mást is megtudhat a képekből: a csemete mentális képességeire, motorikus készségeire, szociabilitására, érzelmi-akarati életére, munkamódjára, önmagához való viszonyára is következtethetünk belőle.

A rajzolás teremtés, alkotás, akarattalan önvallomás, tudatos és tudattalan tevékenység. A közlés igénye hozza létre, olyan képi nyelv, amely az érzelmek, indulatok levezetésére is szolgál. Minden gyerek alapfirkákat rajzol először, pontot, kört, függőleges, ferde és vízszintes vonalakat, spirálrajzot, keresztet, napot. Később az adott kultúrkörre jellemzően emberi arcot, házat (iglu, sátor, kőház) és fát (lombos, tűlevelű, pálma), majd megjelennek az egyedi stílusjegyek is, és az egyénre jellemző vonalminőség, forma -és színvilág, felületkitöltés és díszítés.

Gyerekrajz - Rajzelemzés, grafomnézis
Pósa_Ferenc_FEM_3_TV Pálcika rajz elemzés
Rajzelemzés, rajzvizsgálat (1)
Rajzelemzés, rajzvizsgálat (2)

 
   

Gyerekrajz - Rajzelemzés, grafomnézisA videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: szombat, 2011. június 25. Nézettség: 1,876

Tetszik