Kellemetlen igazság (An Inconvenient Truth)

Kellemetlen igazság (An Inconvenient Truth)

6 videó - 2006
Globális figyelmeztetés
"Napjaink egyik legfontosabb filmje."
Az emberiség egy ketyegő időzített bombán ücsörög. Ha a Földön dolgozó tudósok túlnyomó többségének igaza van, csak tíz évünk maradt, hogy megakadályozzunk egy óriási katasztrófát, amely egész bolygónk klímarendszerét örvényszerű pusztítássá változtatja, extrém időjárást, árvizet, aszályt, járványokat és halálos hőhullámokat szabadít ránk, nagyobbakat mindennél, amit valaha megtapasztaltunk. Ezt a katasztrófát mi magunk fogjuk előidézni.
Ez a film szenvedélyes és lelkesítő alkotás egy emberről, akinek feltett szándéka, hogy eloszlatja a globális felmelegedést övező mítoszokat és téveszméket, és a megelőzés érdekében tettekre buzdít. Az Egyesült Államok volt alelnöke, Al Gore a 2000-es választási vereségből felocsúdva életét újfent annak szentelte, hogy segítsen a bolygót megmenteni a maradandó változásoktól. Ebben a gondolatébresztő, döbbenetes alkotásban Gore és az ő "utazó globális felmelegedés műsora" vicces, lebilincselő, és kertelés nélkül közölni akarja a felkavaró igazságot a világméretű vészhelyzetről az átlagemberekkel, mielőtt még túl késő lenne.
2005-ben Amerika átélte fennállásának legrosszabb viharos időszakát, akkor úgy tűnt, ez a csúcspont, és Gore kíméletlenül vázolja a szörnyű helyzetet. Ezenközben tanúi lehetünk Gore személyes útjának is: az idealista egyetemista felismeri a közelgő környezeti katasztrófát; az ifjú szenátor szörnyű családi tragédiát él át, és ez megváltoztatja világlátását; a férfi, aki majdnem elnök lett, de ehelyett visszatért élete legfontosabb céljához, és meg van győződve arról, hogy még van idő változtatni a dolgokon. Többé nem engedhetjük meg magunknak, hogy a globális felmelegedést politikai kérdésnek tekintsük: ez a legnagyobb morális kihívás, mellyel globális civilizációnk szembenéz.

rendező: Davis Guggenheim
zeneszerző: Michael Brook
operatőr: Davis Guggenheim, Robert Richman
producer: Michael Brook, Melissa Etheridge
vágó: Jay Lash Cassidy, Dan Swietlik

szereplő:
Al Gore
Billy West
George Bush
George W. Bush
Ronald Reagan

Al Gore: Kellemetlen igazság
KELLEMETLEN IGAZSÁG (An Inconvenient Truth)
KELLEMETLEN IGAZSÁG extra 5/1. -Bevezető; Hurrikánok; Globális hőmérsékletek.
KELLEMETLEN IGAZSÁG extra 5/2. -Óceánok elsavasodása.
KELLEMETLEN IGAZSÁG extra 5/4. -Erdőtüzek; Talaj nedvességtartalma.
KELLEMETLEN IGAZSÁG extra 5/5. -Örökké fagyott talaj; Záró gondolatok.

 
   

Al Gore: Kellemetlen igazságA videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez vimeo.com videó.
Segítség a vimeo.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: csütörtök, 2012. június 14. Nézettség: 10,219


Videó lista megjegyzések

Szeles Ildiko
szombat, 2012. június 16. 01:58
Szimpatikus pasi, ez teny. Es amikrol beszel, az se semmi. Csak minnel tobben hallgatnanak ra !!!!
Laczkó Edit
hétfő, 2016. január 4. 18:18
Bárcsak eredményes lenne hosszú távon.