A kanyaron túl

A kanyaron túl

0 videó - 2002
színes, magyar játékfilm, 106 perc

Szilvi drogos. Nyugtatókkal teletömve fekszik a drogosztályon. Mágocs a drogosokért él. Összegyűjti, gyámolítja, segíti, elfoglalja őket, hogy ne legyen egy újabb adag anyag, amit magukba nyomnak. Tamás művésznek tartja magát, de nem veszi észre, hogy csak a drog szól belőle. Görcseit a kábítószer segít oldani. Ezt jónak látja, s ha jó, akkor másnak is jó lesz. Különösen, hogy a lányok kezesebbek tőle, a vevők fizetnek érte, pénzt hoz, amin lehet megint anyagot venni. Szilvi megérti, hogy Mágocs tiszta. Vonzza férfias önfeláldozása, törődése, ezért beleszeret. De ő Tamás nője, és Mágocs különben is pap. Katolikus pap, aki komolyan veszi hivatását.
Egy utazás története ez a film, emberi viszonyok horizontális és bensők vertikális metszésében. A megértés és a meg-nem "értettség útifilmje". Emberi pszichékre összpontosít, mégis megkerülhetetlen tényező a környezet. A drogos lány körül egy alternatív zenei világ körvonalazódik, ahol a művészi kifejezésnek rituális eleme a drog. A másik oldalon pedig az egyház jelenik meg, amely aggodalmasan tekint a pap egyéni kezdeményezéseire.
A szakralitás és a rítus párharca ez a film. A monolitikus pap és a határhelyzetek közt vergődő lány egymásra találása, mert a szélső pontok vonzzák egymást. Szerepjátékok sora ez a film, filmszínház - színházfilm. A bizalom, a biztonság keresése a tét.

rendező: Dér András
forgatókönyvíró: Szeredás András, Dér András, Czető Bernát László
operatőr: Csukás Sándor
zene: Tóth Benedek
producer: Egri Pál
díszlet: Bozóki Mara
vágó: Ostoros Ágnes

szereplő(k):
Bubik István (Mágocs)
Dér Denissa (Szilvi)
Gyuriska János (Tamás)
Huszárik Kata (Anna)
Hirtling István (István)
Szabó Győző (Gyík)
Venczel Vera (Doktornő)
Csuja Imre (Ruzicska)
Vati Tamás (Kanóc)
Bertók Lajos (Zsiráf)
Vincze Emőke (Keke)


 
   



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez videó.
Segítség a típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: hétfő, 2014. május 12. Nézettség: 1,095

Tetszik