Vörös Colibri

Vörös Colibri

0 videó - 1995
színes, olasz-magyar játékfilm, 97 perc

Nehéz dolga lehet annak a pályakezdőnek, aki szülei hivatását kivánja folytatni. Hát még mekkora lelki teher lehet számára, ha tudja, szülei milyen nagy sikereket értek el szakmájukban. Úgy látszik azonban, nem mindenkit nyom agyon ez a valóban nagy tehertétel. Böszörményi Zsuzsa rendező, akiről mindenki tudja, hogy Gyarmathy Lívia és Böszörményi Géza gyermeke, megbirkózott ezzel a gonddal. Ennél lényegesen nehezebb feladatokat is meg kellett oldania, hogy egyáltalán leforgathassa első filmjét, a Vörös Colibrit. Anyja, Gyarmathy Lívia mesélte, hogy csodálta leánya energiáját, melyet a film költségvetéséhez hiányzó pénz összeszedésére áldozott. A Vörös Colibri főcímlistája úgy fest, mint egy olasz-magyar koprodukcióé. Olasz nemzetiségű a társíró, az operatőr, és a főszereplők egy része. Csak a története hamisíthatatlanul magyar, vérbeli rendszerváltás utáni história. Van benne taxisként pénzt kereső elvált nő, aki egyedül neveli a gyermekét, Magyarországot ugródeszkának tekintő ukrán balett-táncos, aki mindenáron Párizsba szeretne kijutni. Tipikus élethelyzetek a kilencvenes évek első feléből, amikor úgymond mindenki kezébe vehette saját sorsának intézését, csak éppen a körülmények nem voltak alkalmasak akár a művészi, de még az emberi önmegvalósításra sem. Böszörményi Zsuzsa filmje szép nemzetközi sikert aratott. Ám a figyelemkeltő kitüntetéseknél érdekesebb az a tény, hogy két női rendező (lásd még Fekete Ibolya: Bolse Vita) készítette a rendszerváltás utáni idők társadalomlélektani szempontból legérzékenyebb alkotásait. Talán nem véletlenül.

rendező:
Böszörményi Zsuzsa

szereplők:
Barbara De Rossi
Remo Girone
Branislav Tesanovic
Karl Zinny
Gabriella Kulcsár
Lukáts Andor
Fülöp Viktor


 
   



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez videó.
Segítség a típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: csütörtök, 2015. október 1. Nézettség: 1,173


Videó lista megjegyzések

Molnár Ilona
hétfő, 2015. október 12. 18:08
Azért nem tölti be, mert Te egy buta magyar vagy. Szépen gyüjtsél csillagokat, lehet vörös is. Ha nem tudod, miről van szó, kérdezd a Kovácsot!
Polyak Izabella
hétfő, 2015. október 12. 18:48
igen,en is szeretnek gyujteni csillagokat
Kovács Lóránt
kedd, 2015. október 13. 10:19
Kedves Ilona.
látom megszerezte a csillagokat.
Arra kérném szépen, törölje a kellemetlen hozzászólásait.
Nem ezért van ez az oldal először is.

Tudja, mi szerkesztők vagyunk. ha ön nem módosítja a hozzászólásokat, akkor kénytelen leszek önt törölni.
Máthé Kinga
szerda, 2015. október 14. 18:57
Az Ilonához csatlakozom. Még csak egy csillagom van. Honnan gyűjtsem a többit? És mi ez a marhaság? A kritika építő jellegű.... Ilona kedvesen írta, nem bántón. A mimózalélek nem való az üzleti életbe:) Remélem nem fedd meg ezért a hozzászólásomért. Hasznos infókat jó szívvel fogadok...
Ujváriné Judit
csütörtök, 2015. október 15. 08:01
Kedves Kinga, és minden kételkedő!
Nem marhaság ez a módszer, amit kitaláltak, szerintem egy jó ötlet.
Volt annakidején, hogy az internet adót be akarták vezetni. Nem sikerült, de próbálkoznak mással, pl. most azzal, hogy a Google-t adóztatják meg, többek között, a reklámok miatt. Nem fog sikerülni, mert a google ingyenes, minden esetre a google már háritja az egyéb weboldalakra, hogy tüntessék el a reklámokat.
Ha valaki meg szeretne nézni egy filmet, az rákattint a boritóra, és megjelenik neki a video. Ez a video egy ablak az oldalon, ami egy tárhelyre néz, ahová a filmet feltöltötték. Ahhoz, hogy az ablakon mi jön be az oldalra, a tárhelytől függ. Ha ezen az ablakon a film előtt különböző reklámokat küldenek, akkor azt nemcsak mi látjuk, hanem a google is. Most vagy van film, és a reklámok, amiket bedobnak, vagy nincsenek filmek, és akkor reklámok sincsenek.
A google nem tud csillagokat szerezni, nekik nem látszanak a filmek, és nem látszanak a reklámok sem.
Bocs a nem szakmai magyarázatért, de talán igy érthetőbb.
Máthé Kinga
péntek, 2015. október 16. 21:03
Kedves Judit!
Köszönöm, de nem értem így sem.
Nem szeretnék aktív lenni, fényképeket feltöltögetni,csupán filmet nézni. Nem akarok Magyar vagyok-on lógni két csillagért.
Máshol kell keresgélnem ezután:)
Kovács Lóránt
szombat, 2015. október 17. 07:25
Mindenki maga dönti el, mit csinál a szabadidejével.

ez így van rendjén, ez így természetes.
Gőcze Iván
szombat, 2015. október 17. 15:02
Imádnivaló,amikor értelmetlenül csuklóztatják az embert.