The von Trapp Family: A Life of Music (2015)

The von Trapp Family: A Life of Music (2015)

0 videó - 2015
Szines, feliratos, német zenés, életrajzi dráma, 98 perc


KÉSZÜLT: AGATHE VON TRAPP,
"EMLÉKEK A MUZSIKA HANGJAI ELŐTT ÉS UTÁN"
CÍMŰ KÖNYVE ALAPJÁN, A LEGIDŐSEBB LÁNY,
AGATHE ELBESZÉLÉSE NYOMÁN.

Agathe von Trapp, egy jól ismert zenész család legidősebb lánya sok akadály leküzdése után úgy határoz, hogy pályafutását az Egyesült Államokban folytatja.

Rendező(k):
Ben Verbong

Színészek:
Eliza Bennett
Lauryn Canny
Yvonne Catterfeld
Annette Dasch
Marco Dott
Rosemary Harris
Wolf Danny Homann
Brigitte Kren
Matthew Macfadyen
Barbara M. Messner
Bettina Mittendorfer
Johannes Nussbaum
Cornelius Obonya


 
   



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez videó.
Segítség a típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: szombat, 2016. június 4. Nézettség: 344

Tetszik  

Videó lista megjegyzések

Ujváriné Judit
vasárnap, 2016. június 5. 10:33
"A von Trapp családot a legtöbben A muzsika hangja című musicalből ismerhetik. Az 1930-as években Ausztriában élt Georg Johannes Ritter von Trapp és felesége, Agatha Whitehead. A párnak hét gyermeke született, az asszony azonban 1922-ben meghalt. Négy évvel később az egyik kislány, Maria Franziska beteg lett, felépült ugyan, ám a betegség szövődményeként szívproblémái lettek, és iskolába sem járhatott. A családfő, az osztrák császári és királyi hadiflotta kapitánya, Georg Johannes Ritter von Trapp úgy döntött, nevelőnőt fogad a gyermekeihez.

Így került a családhoz Maria Augusta Kutschera, aki egy salzburgi zárdában nevelkedett, apácának készült. Mindeközben tanítói képesítést szerzett és szívesen vállalta a von Trapp-család gyermekeinek oktatását is. Nagyon jól kijött a gyerekekkel, rengeteget énekeltek együtt, és nagyon megszerette őket, így nem sokat teketóriázott, mikor a kapitány megkérte a kezét. Önéletrajzi írásában arról számolt be, nem volt szerelmes, de a gyerekekért rajongott, és idővel pedig egyre komolyabb érzések fűzték férjéhez is. Három közös gyermekük született.

A család 1938-ban a nácik elől az Egyesült Államokba menekült, ahol többször is fellépett a von Trapp-kórus. Az éneklő gyerekek és mostohaanyjuk hatalmas sikernek örvendett, többször turnéztak, bejárták a világot. Történetük ihlette az 1959-es A muzsika hangja című musicalt és az 1964-es, Robert Wise által rendezett filmet is, melyben Mariát Julie Andrews, a kapitányt pedig Christopher Plummer alakította.

A musicalben és a filmben is Lujzaként jelent meg Maria Franziska, a szívelégtelenséggel küzdő kislány, akit a napokban, vermonti otthonában ért a halál. 99 éves volt - írja a BBC. Öccse, Johannes azt mondta, kivételesen jó ember volt, nagyon poziítv személyiség. Marianne Dorfer, a család barátja, aki jelenleg szállodát üzemeltet a família egykori salzburgi villájában, azt mondta, Mariának és betegségének köszönhető, hogy belépett az életükbe a nevelőnő, megszületett a múlt század egyik legemlékezetesebb, legsikeresebb musical-je, - mely a repertoár állandó része lett a Broadwayn - amely végérvényesen legendává tette a Trapp családot.

Veres Dóra, 2014.02.24."