Örökké ( Üvöltő szelek) (Wuthering Heights) 1939.

Örökké ( Üvöltő szelek) (Wuthering Heights) 1939.

0 videó - 1939
Fekete-fehér, feliratos, amerikai, romantikus dráma, 104 perc

Magyarországon 1940. április 18-án Örökké… címen mutatták be.

A 19. századi Anglia egyik kis birtokán gazdálkodik Earnshaw fiával, Hindley-vel és leányával Cathy-vel. Egy napon a házigazda egy vadóc elhagyott fiúval érkezik haza és elhatározza, hogy őt is fölneveli. A fiú, Heathcliff és Cathy között a csöndes természeti környezetben gyermekkori szerelem szövődik és felnőtt korukig elkíséri őket. Earnshaw rövidesen meghal. Örököse az elsőszülött fiú, a rosszindulatú Hindley, aki Heathcliff-et szolgai sorban tartja és gyakran megalázza. Cathy gazdag, előkelő életre vágyik, amit Heathcliff mellett nem remélhet, ezért a gazdag szomszéd birtokos fia, Edgar Linton menyasszonya, majd felesége lesz. Heathcliff az eljegyzés után eltűnik, Cathy lassan felejteni kezdi. Múlik az idő.

Heathcliff közben Amerikában meggazdagodott és egy napon elegáns úriemberként váratlanul beállít a házba. Megjelenésével Cathy belső egyensúly felborul, kísérteni kezdi a múlt. Linton húga, Izabella szerelemre lobban Heathcliff iránt, és a férfi bosszúból feleségül veszi, pedig régi érzelmei változatlanok. Cathy betegsége egyre súlyosabb, már nem lehet segíteni rajta. Ekkor Heathcliff Cathy halálos ágyához siet, itt és így találkozik újból a két régi szerelmes.

A mindmáig leghíresebb feldolgozást William Wyler készítette 1939-ben Laurence Olivier-vel, Merle Oberonnal és David Nivennel a főszerepben.

Rendező William Wyler

Szereplők:
Merle Oberon
Laurence Olivier
David Niven
Flora Robson
Donald Crisp


 
   



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez videó.
Segítség a típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: csütörtök, 2016. augusztus 4. Nézettség: 455

Tetszik