A nép ellensége (An Enemy of the People/)

A nép ellensége (An Enemy of the People/)

0 videó - 1978
színes, magyarul beszélő, amerikai filmdráma, 90 perc

A kisváros orvosa, Dr. Thomas Stockmann rájön, hogy a gyógyfürdőjük fertőzött, mivel a közeli mocsárból baktériumok kerülnek a vízbe. Az orvos a fürdő azonnali bezárást szorgalmazza, bátyja, a polgármester azonban tiltakozik a terv ellen, mivel ezzel a lépéssel a város elveszítené legfőbb bevételi forrását. A vezetés csak azzal a feltétellel hajlandó a vízvezetékek cseréjére, ha növelik az adókat. A helyiek erre tiltakozásba kezdenek, és Stockmann doktort pedig azzal gyanúsítják, hogy saját érdekeitől vezérelve találta ki a fertőzésről szóló mesét.

rendező:
George Schaefer
író:
Henrik Ibsen

szereplők:
Miriam Hendry, Marc De Vries, Teddy Blue, Darel Glaser, Jack Carol, Luce Rains, Lillian Adams, Jim Begg, Joseph G. Medalis, Stan Stratton, Kenneth W. Tanner, Michael Vandever, Bart Williams, Kay E. Kuter, Zachary Lewis, Michael Greene, Gene Ruymen, Kenneth White, John Voldstad, Seamon Glass, Thor Nielsen, Robert Clément, Walter Stroud, Gregory Bell, Delos V. Smith Jr., Russ Marin, Harry Frazier, Leon Charles, Glenn Ransom, Louise Hoven, Ham Larsen, John Levin, Richard Bradford, Robin Pearson Rose, Eric Christmas, Michael Higgins, Michael Cristofer, Richard Dysart, Charles Durning, Bibi Andersson, Steve McQueen,


 
   



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez videó.
Segítség a típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: péntek, 2016. szeptember 23. Nézettség: 370

Tetszik  

Videó lista megjegyzések

Ujváriné Judit
szombat, 2016. szeptember 24. 15:55
Kicserélve, mostmár a film van a listában:)
Ujváriné Judit
szombat, 2016. szeptember 24. 22:20
A zenés videot kicseréltem arra a cimre, ahogy a Youtubon szerepel. (Passenger Let Her Go)
Én még nem néztem meg ezt a filmet, viszont több okot is tudok, hogy maga miért nézze meg. Egyik, hogy mindig nagy hozzáértéssel mond kritikát a filmekről. Steve McQueen nagyon jó színész, és olyan szőrös a feje mindenkinek, a filmben, hogy nem lesz zavaró, hogy éppen nem a Pillangót nézi. Szereti ezt az Ibsen drámát, és szereti a színészt is.
Az, hogy nem vetítették az amerikai mozikban, az egyáltalán nem jelenti azt, hogy nem jó. Valami más oka van. Annál értékesebb a film, hogy hozzánk eljutott, holott moziban nem játszották. Arról nem is beszélek, hogy addig kell megnézni, amig a tárhely nem törli.
Szóval jó szórakozást:)
Judit
Ujváriné Judit
szombat, 2016. október 1. 18:38
Nagy élményt jelentett az Őze szerep, és mélyen él még magában. A filmet nézése előtt el kellett volna felejteni (persze nem tudta) és nem a szindarabhoz hasonlitani.
Kerestem magának a szindarabot még a múltkor, gondoltam meglepem vele, de sajnos nyoma sincs a neten, legolábbis nem találtam semmit. Úgyszintén a Sulyok Mária darabot sem találom, de figyelek, és ha rálelek egyszer, hozom. Sajnos én is csak a Google segitségével találok meg dolgokat.
Időnként újból keresni kell, mert akadhat valaki, aki közben felrakja.

Judit
Ujváriné Judit
szombat, 2016. október 1. 18:42
Ferenc, egyébként az Ötödik pecsét, itt van az oldalon.

www.magyarvagyok.hu/videok/listak/filmek/1764-Az-otodik-pecset/#2