Papírhold /Paper Moon/

Papírhold /Paper Moon/

2 videó - 1973
fekete-fehér, magyarul beszélő, amerikai filmdráma, 98 perc

Amikor Addie Loggins anyja halála után végleg árva marad, úgy tűnik nincs más hátra számára mint egy árvaházba költözni. A temetés napján azonban feltűnik a kisvárosban Moses Pray, aki egy utazó Bibliaárus, egyébként Addie édesanyjának közeli "jóbarátja". A férfi azt ígéri a gyászoló szomszédoknak, hogy mivel úgyis abba az irányba megy tovább, elviszi a kis Addie-t idős nagynénjéhez, aki majd gondoskodik róla. A helybeliek abszolút megbíznak Moses-ben, hiszen nemcsak, hogy Bibliákat árusít, hanem teljesen ártatlan és rendes embernek tűnik. Hamarosan kiderül azonban, hogy egyáltalán nem ez a helyzet.

rendező:
Peter Bogdanovich
író:
Joe David Brown

szereplők:
Moses PrayRyan O'Neal
Trixie DelightMadeline Kahn
Addie LogginsTatum O'Neal
Hardin/Jess Hardin
John Hillerman/Leroy
Randy Quaid/Mr. Robertson
Noble Willingham/Floyd
Burton Gilliam

PAPIRHOLD.mp4
Papírhold /Paper Moon/

 
   

PAPIRHOLD.mp4



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez videa.hu videó.
Segítség a videa.hu típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: szombat, 2016. október 22. Nézettség: 460


Videó lista megjegyzések

Ujváriné Judit
vasárnap, 2016. október 23. 08:15
Nagyon szívesen, ha megtalálható a neten beküldhető tárhelyről, miért ne hoznám ide, pláne, ha kívánság is.
Sajnos én sem tudok mindent előkeríteni.
Schin Ferenc Schin
csütörtök, 2022. január 13. 00:57
A zseniális Peter Bogdanovich pont ott hagyta abba a filmet, ahol kellett – van még ugyan egy szenzációs trükk a gyapotmintákkal – de aztán John David Brown mintha egy kicsit veszítene addigi lendületéből, majd a végére (szerintem) eléggé leül az addig nagyszerű regény…
A film viszont a csúcsponton és véget; tudjuk, hogy Addie és Moze még sokáig fognak együtt dolgozni – de nem látjuk a végét (ami jó!)

Kár, hogy nincs egy eredeti hangon beszélő, feliratos kópia! Külön csemege a déliek akcentusa – meg az, hogy Moze mindig az éppen eljátszandó figura képébe bújik – a kiejtésével is! No meg Tatum hangja külön csoda – nem elég, ahogy néz Moze-ra (ugyebár a SAJÁT APJÁRÓL VAN SZÓ – Ryan O’Neal az.):
You my pa?
’Course I ain’t your pa.
Well, then… if you ain’t my pa… I want my two hundred dollars.

A filmnek akkora sikere lett (Tatumot megdobták egy Oscarral érte), hogy utána a könyvet már nem ”Addie Pray”, hanem ”Paper Moon” címmel nyomták újra.

(Ez történt a ”Q&A” című könyvvel is; Vikas Swarup 2005-ben kiadott regénye a ”Slumdog Millionare” sikere után már a film címén került újra kiadásra – mégpedig sokszor…)

(Csak az a Woodoo-s fejezet maradt volna ki belőle! Mert különben nagyon jó a könyv! A One lakh rupees „értékűre” gondolok: ”100,000 Hold on to your Buttons”)

Bezzeg az előtte lévő ”How to Speak Australian” milyen szellemes! Colonel Taylor, ”The Man Who Knows”… Óriási!

Ha valaki el akarja olvasni az eredeti könyvet, küldjön egy üzenetet, és e-mailben elküldöm neki. A Paper Moon sajnos csak paper-alapú formában van meg – de megpróbálom, hátha rábukkanok a neten! Fantasztikus, hogy mennyi mindent le lehet tölteni: a Nomadland forgatókönyvét – és Jessica Bruder riportkönyvét, ami alapján íródott - többek között...

Addig is jó szórakozást a filmhez!