Érkezés (Arrival) 2016.

Érkezés (Arrival) 2016.

1 videó - 2016
feliratos, amerikai sci-fi, 116 perc

Ha egyszer eljönnek hozzánk az idegenek, akkor nem csak az lesz a kérdés, mik a szándékaik, hanem az is, miként fogunk velük kommunikálni - és hogyan. Ez a magát szinte minden műfajban kipróbáló kanadai Denis Villeneuve (Sicario - A bérgyilkos, Ellenség, Fogságban) új filmjének kiindulópontja és lényege. A nálunk is ismert Ted Chiang sci-fi író 1998-as Story of Your Life című novellájából készült mű főszereplője a nagyszerű Amy Adams, aki egy elismert nyelvészt alakít - akinek előadásait mégis kevesen látogatják -, akit az amerikai katonaság kér fel, hogy közvetítsen köztük és az idegenek között.

Rendező: Denis Villeneuve

Szereplők:
Amy Adams
Jeremy Renner
Michael Stuhlbarg
Forest Whitaker
Sangita Patel
Abigail Pniowsky
Mark OBrien
Tzi Ma
Ruth Chiang
Nathaly Thibault

Érkezés (Arrival)

 
   

Érkezés (Arrival)



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez videa.hu videó.
Segítség a videa.hu típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: kedd, 2017. január 17. Nézettség: 574


Videó lista megjegyzések

Varga Róbert
szerda, 2017. január 18. 10:49
Rég nem látott jó film.
Nagy Éva
szerda, 2017. január 18. 18:18
Igen, ezeket a filmeket szeretem!
Schin Ferenc Schin
szombat, 2018. október 27. 13:03
Hálás vagyok a film készítőinek, hogy felhívták figyelmemet egy kiváló - mit kiváló? nagyszerű! - elbeszélésre.

Ted Chiang novellája TERMÉSZETESEN egészen más, mint a belőle készült film, mégis sok részlete nagyon megkapó - sőt, lenyűgöző - volt!

Aki próbálkozott már a kínai nyelvvel - és természetesen mindenek előtt, az írásjelekkel - az tudhatja, milyen szigorú szabályok szerint kell következniük a vonásoknak egymás után.
Ezért az, aki elkezd egy karaktert leírni, eleve tisztában kell legyen azzal, hogy hogy fog végződni! Úgy érzem, hogy a "látogatók" által egy pillanat alatt összeálló tus/tinta rajzai - vagyis az írásuk - nagyon hasonlít (legalábbis számomra) a kínai írásra.

A film vége felé, a "halivudi" módra beletett "válság" - amivel azért egy kicsit megsérthették magát a kínai származású írót is - ugyanolyan badarság, mint a, hogy az "Enigma" című filmben PONT egy lengyel az áruló...
Köztudott ugyanis, hogy a háromtárcsás enigmát LENGYEL tudósok fejtették meg; csak a továbbfejlesztett, négytárcsás változathoz volt szükség a Bletchley Park kódfejtőire...

Mindenesetre a könyv vége teljesen más, mint a filmé; az eufórikus "Happy Ending" helyett jóval logikusabb, és - ránk nézve - nem túl hízelgő.

Mégis, a film minden különbözése ellenére is nagyon érdekes, és elgondolkodtató.