A kívánság fája (Natvris khe)

A kívánság fája (Natvris khe)

2 videó - 1977
szovjet-grúz filmdráma, 107 perc

A színhely egy kis grúz falucska a Kaukázus hegyei között. A félárván maradt, szegény, de gyönyörű Maritát édesapja hazahozza szülőfalujába. Marita találkozik a szintén szegény sorban élő Gediával (a gedia grúzul hattyút jelent) és a két fiatal egymásba szeret. A gazdag Sete kevély anyja ráveszi Marita apját, hogy adja hozzá a lányát fiához, Setéhez. Az apa eleinte tiltakozik, mondván, a lányának már van szerelme – de aztán legyőzi a pénz hatalma. A lány hozzámegy a gazdag fiúhoz, de az esküvő után úgy viselkedik, mint egy közönséges cselédlány, és rá sem néz az urára. Mikor az elmegy a juhokkal, Maritát meglátogatja igaz szerelme, Gedia. Sete anyja meglesi őket, és a két szerelmesnek bűnhődnie kell – a falu ősi törvényei szerint.
A tragikus szerelmi történet mellett megismerhetjük a falu előljáróját – a babonás, konzervatív Cicikorét; Mumbulát, aki Grúzia régi dicsőségét akarja visszahozni emlékezéseivel; Eriozit, aki álomvilágban él: hiába keresi a kívánság fáját, az aranyhalat, és várja, hogy végül aranytojást tojjon otthon a tyúkja; Ioramit, az anarchista forradalmárt, Okhrokhine pópát, aki szereti a pénzt és állandóan a szajha után koslat – és végül a film legerősebb karakterét: Phuphalát (a grúz nyelvben nincs „f” hang, csak „ph”) aki már több mint 40 éve várja vissza egykori, képzelt szerelmét. (SchinF.)

Rendezte: Tengiz Abuladze
Szereplők:
Lika Kavjaradze, Soso Jachvliani, Zaza Kolelishvili, Kote Daushvili, Sofiko Chiaureli, Kakhi Kavsadze, Erosi Manjgaladze, Otar Megvinetukhutsesi, Ramaz Chkhikvadze, Gogi Gegechkori, Sesilia Takaishvili, Giorgi Khobua, Givi Berikashvili, Jemal Gaganidze, Boris Tsipuria, Iya Khobua, Mzia Makhviladze, Temina Tuaeva, Dato Papuashvili, Givi Chichinadze, Dato Abashidze, Tina Burbutashvili, Shota Skhirtladze

.A kívánság fája.mov
A kívánság fája

 
   

.A kívánság fája.movA videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez videa.hu videó.
Segítség a videa.hu típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: szerda, 2017. március 1. Nézettség: 257


Videó lista megjegyzések

Ujváriné Judit
vasárnap, 2020. március 15. 14:04
Abuladze filmtrilógiájának 2. része

3. része a Vezeklés, itt nézhető meg.

www.magyarvagyok.hu/videok/listak/filmek/30173-Vezekles-Monanieba

1. része a Könyörgés, itt nézhető meg.

www.magyarvagyok.hu/videok/listak/filmek/30175-Konyorges-Vedreba