A bűn hálójában /Boy A/ 2007.

A bűn hálójában /Boy A/ 2007.

1 videó - 2007
Angol filmdráma, 100 perc

Jack Burridge fiatalon, brutális módon elkövetett gyilkosságért éveket töltött börtönben. Szabadulása után egy új városban készül új életet kezdeni. Tanácsadója, mintha csak az apja lenne, állást és barátokat is szerez neki, és egy lány képében a szerelem is belép az életébe. A titok azonban, amely ott lappang múltjában, folyamatosan gyötri és kínozza, és képtelen megszabadulni emlékétől.

Rendező: John Crowley
Szereplők:
Andrew Garfield, Peter Mullan, Siobhan Finneran, Alfie Owen, Victoria Brazier

A bűn hálójában (Boy A, 2007.)

 
   

A bűn hálójában (Boy A, 2007.)



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez videa.hu videó.
Segítség a videa.hu típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: csütörtök, 2017. augusztus 10. Nézettség: 551


Videó lista megjegyzések

Schin Ferenc Schin
csütörtök, 2017. augusztus 17. 21:03
Fikció és valóság...

A tények:
James Bulger 1990. márciusában született. 1993. február 12-én - egy hónappal harmadik születésnapja előtt két fiú; Jon Venables és Robert Thompson, megpillantotta a gyereket a Bootle Strand Bevásárlóközpontban, a hentesbolt előtt. James édesanyja, Denis éppen csak beszaladt, hogy vegyen valamit - mivel nem volt sor a pult előtt, gondolta, egy percen belül már vissza is ér. A két tízéves fiú azonban rögtön odament a gyerekhez, kézen fogta, és gyorsan kiment vele a legközelebbi kijáraton. A biztonsági kamera, mely felvette, ahogy kilépnek, 15:42-t mutatott. A Stanley Road-on mentek a csatornáig. Itt bántalmazták először a kisfiút; egyikük felemelte a lábánál fogva, majd (direkt) fejre ejtette. Aztán tovább mentek kis áldozatukkal, akinek csúnya vágás és zúzódás volt az eséstől a homlokán. A délutáni csúcsforgalomban összesen HARMINCNYOLC EMBER(!) figyelt fel a furcsa trióra, és kérdezte meg őket, hova mennek, mit csinálnak, és hol van a kisfiú édesanyja? Ők rutinosan azt hazudták, hogy a kisöccsük, és éppen hazafelé mennek; illetve, hogy most találták meg az anyját kereső gyereket, és a Walton Lane rendőrőrsre viszik. Sajnos ez a 38 ember - a később csak így nevezték őket: "Liverpooli harmincnyolc" semmi továbbit nem tett annak érdekében, hogy tényleg biztonságba kerüljön a kis James...

A két fiú - akiket a sajtó később "Boy A" és "Boy B" néven emlegetett - sajnos nem vitte a síró gyereket a rendőrségre. Találtak egy lyukat a vasúti sínek melletti kerítésen - ott mentek be a töltésre. Akkor már két órája hurcolták, rángatták Jamest; közben rugdosták és ütötték. Sajnos azonban ez nem volt nekik eléggé "izgalmas", vagy "szórakoztató"...
A sínek között kezdték igazán kínozni a kisfiút; előbb a bevásárlóközpontban lopott zománcfestéket dobták az arcába és a bal szemébe. Utána rugdosták, és TÉGLÁKKAL dobálták! Elemeket is loptak a plazában; ezeket a kicsi szájába tömték. Egyikük talált egy sínösszekötő acéllapot (súlya tíz kiló!) és azt dobták felváltva a gyerek fejére - összesen tíz alkalommal. Dr Alan Williams törvényszéki kórboncnok nem tudta megállapítani pontosan, hogy a gyereket ért negyvenkét súlyos sérülés közül melyik volt az, amely végül a halálát okozta.
A szörnyű tettnek sajnos még volt más indítéka is - de erről inkább nem beszélnék. Elég az hozzá, hogy "Boy A" 18 éves korában valóban feltételesen szabadlábra került; ám - a film hősével ellentétben - nem mentett kislányokat, nem udvarolt kedves munkatársnőknek, hanem intenzíven foglalkozott a gyermekpornográfiával. Ezért vissza is került a börtönbe.

Érdekes, hogy épp a híres brit író, William Golding vélekedett úgy: a Gonosz (sajnos) ott lakozik az emberben - sőt - a gyerekekben is. A James Bulger haláláról szóló dokumentumfilmben is hivatkoznak Golding eme nézetére, és legismertebb könyvére, "A legyek Ura" című regényre. (Ezt először az a Peter Brook vitte filmre, aki a Marat/Sade című Peter Weiss drámát is megfilmesítette.)

Szóval ez a valóság dióhéjban A film megtekintése után össze lehet vetni a fikcióval. Vajon melyik a hihetőbb???

PS: Azt hiszem, ebben az esetben nem lenne szerencsés John Keats verséből idézni: "Ami szép, igaz; ami igaz, az szép"...
Martin Katalin
kedd, 2017. augusztus 22. 22:26
mièrt nem tudom megnèzni?
Ujváriné Judit
kedd, 2017. augusztus 22. 22:54
Ez a film működik rendesen. Van egy film ugyanezzel a címmel, ami 2011-es, az nem működött, de már azt is cseréltem. Most nézhető mindkettő.

Itt a másik
www.magyarvagyok.hu/videok/listak/filmek/11863-A-bun-halojaban-Haywire