Éjfélkor (1957)

Éjfélkor (1957)

1 videó - 1957
Magyar filmdráma, 91 perc

1956 szilveszterén egy fiatal házaspár arra készülődik, hogy elhagyja az országot. A nagy elhatározás előtt lepereg addigi életük: a férj, Károlyi János neves színész, Viki miatt hagyta el első feleségét. Viki balett-táncosnő, zsidó származása miatt sok mellőzést élt meg. 1956-ban, a nászútjukon érte a forradalom híre. Hazaérkezésükkor megtudják, hogy Viki édesanyja már Bécsben várja őket. Viki úgy érzi, karrierje miatt számára nincs más választás, mint az emigrálás. János viszont úgy érzi, minden Magyarországhoz köti. Tanakodnak, tétováznak: a maradni vagy menni? Kérdésre adott válaszukkal, tudják, egész életükről fognak dönteni.

Rendező: György Révész
Szereplők:
Éva Ruttkai, Miklós Gábor, Zsuzsa Bánki, István Rozsos, Ferenc Baracsi

Éjfélkor (1957) .mp4

 
   

Éjfélkor (1957) .mp4



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez videa.hu videó.
Segítség a videa.hu típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: kedd, 2017. november 28. Nézettség: 977


Videó lista megjegyzések

Kopócsy Judit Mária
kedd, 2017. november 28. 03:13
Egy évvel a forradalom után készült. Igen, akkor az ország elhagyása és a maradás más körülmények között született döntést jelentett. Most sokkal egyszerűbb a választás és súlya sincs -látszólag- akkora,de a filmben nagyon fontos erkölcsi mondanivaló( hazához , társakhoz,nyelvhez való hűség) sokak számára most jobban felértékelődik Amikor Jánost ,a magyar színészt,Emilt a "pesti vagányt" és a minden más érvelés helyett az egyre jobban felerősödő Himnuszt hallom,akkor tudom,hogy mit jelent ma is a "haza",amely nem enged idegenben szívet cserélni.
Maróth András
péntek, 2017. december 1. 17:37
Mindenben egyetértek, azonban akárhogyan nézem, ez egy propaganda film a javából. A Forradalmi Munkás-Paraszt Kormány terméke. Semmi nem a forradalomról (akkor ellenforradalom) szól. Ez volt - 15 évesen - a véleményem akkor is, mikor a moziban vetítették.