A gyilkos bennem él /The Killer Inside Me/ 2010.

A gyilkos bennem él /The Killer Inside Me/ 2010.

1 videó - 2010
Amerikai krimi, 109 perc

A sorozatgyilkosokat szereti a filmipar, sokféle megközelítésben, ábrázolásban próbálja vászonra vinni mindennapi életüket, gondolkodásukat. Ez a mostani kegyetlen játékfilm betekintőt nyújt egy gyilkos elméjébe, lassan, adagolva. Ráadásul ez a sorozatgyilkos rendőr és hozzá még érzékeny lélek, szexuálisan túlfűtött, s olyan ártatlan képe van. A nők bedőlnek. Mint egy óriáspók, lassan cserkészi be áldozatát, s a végén a hálójából nem ereszti. Vajon miért hisszük azt, hogy egy sorozatgyilkos racionálisan gondolkodik vagy racionális dolgokat tesz? - Teszi fel magának a kérdést az ember. Miért hisszük azt, hogy megváltoztatható... Miért hisszük azt, hogy a szerelem, talán, mindent felülír.
Casey Afflec, mint Lou Ford, a "tisztességes" rendőr, remekel ebben az elmebeteg, romlott, pszichopata szerepben. Többen az Amerikai pszichóhoz és Christian Bale-hez hasonlították színészi alakítását. Jessica Alba lélegzetelállítóan gyönyörű színésznő, Joyce szerepében prostituáltat játszik, Lou szeretője, hiteles alakítást nyújt. Michael Winterbottom angol rendező nem kisebb játékfilmeket jegyez, mint A pillangó csókja, Köszöntjük Szarajevóban!, Csodaország vagy Ezen a világon és nem utolsó sorban a Guantanamo című dokumentumfilmet.
Díjak és jelölések:
Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (2010) - Arany Medve jelölés: Michael Winterbottom
Dublin - Nemzetközi Filmkritikusok díja: a legjobb színészi alakítás díja: Cassey Affleck
BAFTA-díj: a legjobb technikai kivitelezés: Mark Tildesley
Sidney Film Fesztivál - a legjobb filmjelölés

rendező:
Michael Winterbottom

Szereplők:
Elias Koteas (Joe Rothman), Bill Pullman (Billy Boy Walker), Casey Affleck (Lou Ford), Ned Beatty (Chester Conway), Jessica Alba (Joyce Lakeland), Kate Hudson (Amy Stanton), Liam Aiken (Johnnie Pappas), Simon Baker (Howard Hendricks), Tom Bower (Sheriff Bob Maples), Brent Briscoe (Bum / Stranger), Jay R. Ferguson (Elmer Conway), Blake Lindsley (Waitress), Matthew Maher (Deputy Jeff Plummer), Ali Nazary (Max Pappas), Zach Josse (Lou - 13 (as Zachary Josse))

A gyilkos bennem él (2010)

 
   

A gyilkos bennem él (2010)



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez videa.hu videó.
Segítség a videa.hu típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: szombat, 2018. április 28. Nézettség: 267

Tetszik 1 Gizur John kedveli
Gizur John