Egy bolond százat csinál (1942)

Egy bolond százat csinál (1942)

2 videó - 1942
fekete-fehér, magyar vígjáték, 80 perc
rendező: Martonffy Emil
szereplők: Latabár Kálmán (Dömötör, egy kitalált főúr és Gróf Rod-Igor Szu-Azerew), Egry Mária (Egy édes szabadúszó), Hidvéghy Valéria (Egy kedves szabadúszó), Rajnay Gábor (Egy kedélyes nagybácsi), Halmay Tibor (Egy kiagyalt elmeorvos), Benkő Gyula (Rudi, egy komolytalan karmester), Mály Gerő (János inas), Raffay Blanka (Egy füst nélküli trafikoslány)

Mihez kezdjen az ember, amikor kirúgták az állásából? Hát, erre sok recept van, íme egy jó ötlet: Ha a szerencsétlenül járt "dolgozó" történetesen főpincér, a másik meg karmester, akkor az a legjobb, ha mindketten beülnek - most már "vendégként" - ugyanabba a mulatóba, ahol mind ez idáig dolgoztak. Dömötör, a főpincér még állszakállt is ragaszt. A bonyodalom valójában ott kezdődik, amikor kiderül, hogy ezzel a nagy, szép szakállal megszólalásig hasonlít Rod-Igor Szu-Azerew grófra, a világhírű oroszlánvadászra.

A sokszor játszott Szüle Mihály bohózat megfilmesítésének az adott jelentőséget, hogy Kabos Gyula kényszerű elhallgatása után a humor stafétáját átvevő Latabár Kálmán a filmben kettős szerepet alakítva brillírozhatott. - Egy személycsere miatt félreértés félreértés sarkára hág, és a közönség folyvást törli könnyező szemét.

Egy bolond százat csinál
Egy bolond százat csinál - 1942 - teljes

 
   

Egy bolond százat csinálA videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: hétfő, 2010. július 26. Nézettség: 3,340


Videó lista megjegyzések

Vandróczki Miklósné Ilona
hétfő, 2011. augusztus 15. 23:31
Köszönöm....