A Lúdláb királynő (1973)

A Lúdláb királynő (1973)

0 videó - 1973
Magyar tévéjáték 103 perc

A XVIII. századi Párizsban a Lúdláb királynő nevű párizsi pecsenyekonyhába betérő Jerome Coignard abbé jó ellátás fejében elvállalja tanítványának a tulajdonos fiát, Nyársforgató Jakabot. Az abbé, a teológia doktora és a művészetek mestere, nagyműveltségű, kalandos életű és a testi örömöket is kedvelő személy, aki humorosan világít rá a józan ész és a katolikus hittételek közötti ellentétekre. D`Astarac, a jómódú alkimista filozófus házában alkalmazza az abbét és tanítványát ókori görög szövegek fordítására.

Író:
Anatole France
rendező:
Horváth Z. Gergely

Szereplők:
Éva Almási, Ferenc Bessenyei (Jerome Coignard abbé), István Bujtor (D'Anquetil lovag), Dezsö Garas (Angelus barát (as Garas Dezsõ), Zoltán Greguss, József Gáti, József Horváth, Éva Kelemen, László Kozák (Léonard mester pecsenyesütõ), Tamás Major, Teri Náray (Borbála asszony (as Nárai Teri)), Ildikó Piros, Nándor Tomanek (D'Astarac), László Felföldy (Nyársforgató Jakab)


 
   



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez videó.
Segítség a típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: csütörtök, 2019. január 3. Nézettség: 358

Tetszik  

Videó lista megjegyzések

Kovács Péter
kedd, 2019. január 15. 05:10
Passzolom, hogy hogy lehet nálatok filmet nézni. Le is mondok róla. :D
Ujváriné Judit
kedd, 2019. január 15. 14:51
Kedves Péter, kis türelem, meg kell várni amíg az adatlapon a fénykép alatt megjelenik a 2 csillag. Utána már csak be kell jelentkezni, és megjelennek a filmek.