Szép csendben

Szép csendben

1 videó - 2019
magyar játékfilm, 80 perc

A 18 éves Dávid egy ifjúsági zenekar tehetséges szólistája. Az országos versenyre készülés finisében a zenekarhoz csatlakozik az elsőéves Nóri. Dávid hamarosan megsejti, hogy a 13 éves csellista lánynak viszonya van a 60 éves karmesterükkel. Őrlődve a fiatal lány és mestere között, a fiú megszállottjává válik az állítólagos afférnak, és nyomozásba kezd, hogy kiderítse az igazságot. „Az emberek legtöbbször nem tudnak mit kezdeni a hasonló esetekkel. Nehezíti az ilyen ügyek feltárását, hogy hétköznapi rutinná vált az elhallgatás, tabusítás, mind kisközösségben (mint egy osztály, iskola, vagy család), mind a nyilvánosság szintjén. Amikor pedig szó esik egy ilyen esetről, a tapasztalatom az, hogy nem mélységében, sokkal inkább pikantériájában tárgyalják az emberek. A Szép csendben történetén keresztül ennek a kényes témának a bonyolultabb rétegeit kíséreltem meg feltárni, ahol ráadásul egy olyan ember keveredik gyanúba, aki közel áll hozzánk: az apánk, a munkatársunk, esetleg a mentorunk” – mondta Nagy Zoltán, rendező-forgatókönyvíró. A főszereplő Dávidot a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója, Major Erik alakítja, a 13 éves Nórit az első filmszerepében debütáló Bognár Lulu, Dávid barátait pedig Lengyel Benjámin és Antóci Dorottya (mindketten az SZFE színészhallgatói) játsszák. A fiatalok mellett olyan kiváló színészek szerepelnek a filmben, mint a Kossuth- és Jászai Mari-díjas Máté Gábor, a Katona József Színház igazgatója; Schell Judit, Jászai Mari-díjas színész, a Thália Színház művészeti vezetője; és a Jászai Mari-díjas Szamosi Zsófia, aki szerepelt az Egy nap, a Mindenki és A martfűi rém című filmekben is..

Rendező:
Zoltán Nagy
Szereplők:
László Görög (Dávid's father), Annamária Láng (Vivien), Gábor Máté (Frigyes), Judit Schell (Krisztina, Dávid's mom), Zsófia Szamosi (Zsuzsa, Nóri's mom), Mária Varga (Zsóka), Lulu Bognár (Nóri), Dorottya Antóci (Klári), Bálint Korom (Gyuri), Dani Jeles (Miguel), Gábor Németh (Márton Vass), Bernadette Mayer (Announcer), Erik Major (Dávid), Benjámin Lengyel (Zsolt), Lívia Kereszt (Klári's mom)

Szép csendben 2019 WEBRip Hun.

 
   

Szép csendben 2019 WEBRip Hun.A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez vidoza.net videó.
Segítség a vidoza.net típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: szerda, 2021. január 13. Nézettség: 82

Tetszik  

Videó lista megjegyzések

Varga Róbert
péntek, 2021. január 22. 11:37
remek film