A konyha (Nemzeti Színház) 1979.

A konyha (Nemzeti Színház) 1979.

1 videó - 1979
A Nemzeti Színház előadása

Harminc ember összezárva egy étterem konyhájában. Szakácsok, cukrászok, pincérnők, séf, tulajdonos és takarító - harminc különböző sors, különböző származás, de egy cél mindenekfölött: hogy a vendég maradéktalanul elégedett legyen. Wesker konyhája úgy működik, mint egy laboratórium: kicsiben modellezi a társadalom működését, ahol mindig meglesznek a főnökök, mások pedig örök életükre beosztottak maradnak. Ám egy ilyen, hibátlannak és óramű pontosságúnak tűnő rendszerben elkerülhetetlenek az összetűzések. Hőseink hús-vér emberek, akik szeretnek és gyűlölnek, simogatnak és marnak, meghunyászkodnak és lázadnak, azaz olyanok, mint akármelyikünk: csupán próbálnak boldogok lenni.

Az angol drámaíró immár klasszikussá vált remekművében az emberi természet egyszerre csodálatos és félelmetes rajzát látjuk. Ebben a pattanásig feszült hangulatú világban nem lehet megjósolni, hogy mi fog történni: megtalálják-e egymást a szerelmesek, kibékülnek-e a vitatkozók, vagy egymás torkának ugrik mindenki. Ezért A konyha olyan, mint egy vérbeli krimitörténet.

Ugyanakkor A konyha ízig-vérig színházi darab is: pompás szerepeket kínál a társulat tagjainak, sőt, igazi bravúralakítások lehetőségét nyújtja. A színészeknek mélyre kell ásniuk karakterük elemzésében, de precízen meg kell tanulniuk egy tömegkonyha működésének mechanizmusait is. Hogyan kell leadni a rendelést, miből áll a hollandi mártás, milyen késeket használ a húsos, milyen serpenyőben készül a laposhal - csupa olyan ismeret, amit el kell sajátítani ahhoz, hogy a konyha tökéletesen üzemeljen és a színházi illúzió teljes legyen.

Rendező: Zsámbéki Gábor

Színészek: Izsóf Vilmos (Magi), Horváth József (Max), Máthé Erzsi (Bertha), Básti Juli f.h. (Molly), Papp Ida (Winnie), Eperjes Károly f.h. (Mangolis), Koltai Róbert (Paul), Timár Béla (Paul; szerepátvétel 1980-tól), Benedek Miklós (Raymond), Császár Angéla (Hettie), Farkas Zsuzsa (Violet), Dániel Vali (Anne), Ráckevei Anikó (Gwen), Lázár Kati (Daphne), Szirtes Ági f.h. (Daphne; szerepátvétel 1980-tól), Sándor Erzsi f.h. (Cynthia), Szacsvay László (Dimitri), Pálfy Erzsébet (Betty), Antal Olga (Jackie), Dörner György f.h. (Hans), Bodnár Erika (Monique), Gelley Kornél (Alfredo), Felföldi László (Michael), Szersén Gyula (Gaston), Helyey László (Kevin), Papp Zoltán (Nicholas), Cserhalmi György (Peter), Csurka László (Frank), Agárdy Gábor (Chef), Horkai János (Főpincér), Major Tamás (Marango, a tulajdonos; szerepkettőzés) Kállai Ferenc (Marango, a tulajdonos; szerepkettőzés), Kun Vilmos (Marango, a tulajdonos; szerepátvétel 81.09.-től), Sarlai Imre m.v. (Csavargó)

A konyha (Nemzeti, 1979).avi

 
   

A konyha (Nemzeti, 1979).avi



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez videa.hu videó.
Segítség a videa.hu típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: hétfő, 2022. március 7. Nézettség: 241

Tetszik