Szabad világ (It's a Free World...)

Szabad világ (It's a Free World...)

1 videó - 2007
színes, angol-olasz-német-spanyol filmdráma
A szabad szájú, vagány Angie-t elbocsátják az állásából, ám ő az a fajta lány, aki a jég hátán is megél. Barátnőjével, Rose-zal elhatározzák, hogy saját munkaközvetítő ügynökséget alapítanak, ahol senki nem parancsol nekik. Csakhogy nem szokványos vállalkozásba fognak: bevándorlókat segítenek hamis papírokhoz és munkához jutni. Az üzlet rövidesen jövedelmezően bizonyul, és a két lány hamarosan ráérez a siker ízére. Azonban egy olyan világban, ahol a kiszolgáltatott munkaerőt aprópénzzel fizetik ki, és a törvények azért vannak, hogy megszegjék őket, Angie és Rose hamarosan rádöbben, hogy a gyors meggazdagodásért talán túlságosan nagy árat kell fizetni?

Az Arany Pálma-díjas Ken Loach rendező filmjének főszerepében Kierston Wareing lehengerlően erőteljes alakítással mutatkozik be.
szereplő(k):
Kierston Wareing (Angie)
Juliet Ellis (Rose)
Leslaw Zurek (Karol)
Colin Caughlin (Geoff)
Joe Siffleet (Jamie)

Szabad világ (2007)

 
   

Szabad világ (2007)



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez videa.hu videó.
Segítség a videa.hu típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: hétfő, 2011. november 14. Nézettség: 669


Videó lista megjegyzések

Schin Ferenc Schin
péntek, 2017. november 17. 13:55
Azt hiszem, Ken Loach nem szorul arra, hogy bemutassák az igazi filmrajongóknak - akár tragédiáról "The Wind Shakes The Barley" (Felkavar a szél), akár komédiáról lett légyen szó: "Angel's Share" (Szesztolvajok - bántóan rossz fordítása a nagyon szellemes címnek - hiszen a film főszereplői igazán nem nevezhetők angyalnak - ugyanakkor az "angyalok része" az évek alatt lassan elpárolgó szesz - nevezetesen whisky - költői elnevezése... Mindegy, az a fő, hogy a film jó!)

Loach több társadalmi témájú filmet is készített. Az "It's a Free World", a "Riff-Raff" vagy az "I, Daniel Blake" is ilyen.

A "Szabad" világ is társadalmi dráma, amelyben igen komoly szerepet kapnak az Egyesült Királyságban dolgozó bevándorlók.

Ahogy az Egyesült Államok nemzeti parkjaiban kötelező megnézni egy fontos oktató-filmet a szabadban való táborozásra való engedély kézhez vétele előtt - úgy ezt a filmet is kötelezővé lehetne tenni a Britanniába kivándorolni szándékozók számára. Ott ugyanis nem a grizzly jelenti a veszélyt, hanem egészen más...

Ha megnézitek a filmet, majd rájöttök, hogy mi.