A szabadság határai (Crossing Over)

A szabadság határai (Crossing Over)

1 videó - 2009
Színes, magyarul beszélő, amerikai filmdráma, 113 perc.

Nap mint nap ezrek és ezrek próbálnak a jobb élet reményében illegálisan bejutni az Egyesült Államokba a mexikói határon át. Néhány nap alatt a legkülönfélébb emberek sorsa fonódik itt össze, az amerikai Bevándorlási Hivatal hivatalnokaitól kezdve a szövetségi ügynökökön és bűnözőkön át az illegális bevándorlókig. Köztük van az emberséges Max Brogan ügynök, aki megpróbál segíteni egy mexikói édesanyának. A vízumkérelmeket elbíráló Cole Frankel a segítségéért cserébe ellenszolgáltatást vár a fiatal ausztrál színésznőtől. Frankel ügyvédnő egy terroristagyanús muszlim család kitoloncolását próbálja megakadályozni.

rendező: Wayne Kramer
forgatókönyvíró: Wayne Kramer
zeneszerző: John Murphy
operatőr: Jim Whitaker
producer: Wayne Kramer, Frank Marshall
vágó: Arthur Coburn

Szereplők :
Max Brogan/Harrison Ford
Cole Frankel/Ray Liotta
Denise Frankel/Ashley Judd
Ray Cooper/Lee Horsley
Mireya/Alice Braga
Pooneh Baraheri/Sarah Shahi

A szabadság határai (2009)

 
   

A szabadság határai (2009)



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez videa.hu videó.
Segítség a videa.hu típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: hétfő, 2012. január 16. Nézettség: 1,980

Tetszik 1 Esek Katalin kedveli
Esek Katalin

Videó lista megjegyzések

Kovács Lóránt
kedd, 2012. április 3. 06:29
hmmm
Esek Katalin
péntek, 2018. január 19. 00:02
Sean Penn nem szerepel a filmben.
Schin Ferenc Schin
péntek, 2018. január 19. 21:22
Csakis az Egyesült Államokban fordulhat elő, hogy olyan tisztviselő ellenőriz egy - állítása szerint - hithű izraelitát, aki egy szót sem tud héberül; sőt, nem ismeri fel az egyébként elég híres "Hevenu shalom aléchem" című dalt, ami nem igazán illik a Kaddish-hoz...
Legalább megtudtam, hogy szerény héber tudásommal még zöld kártyát is kaphatnék az Államokban - csak meg kell találnom a megfelelő tisztviselőt (nomeg rabbit)!

Aki igazi mesterművet szeretne megnézni, ugyanebben a témában, annak szíves figyelmébe ajánlom a "Crash" (Ütközések) című filmet - Paul Haggis rendezésében.
Schin Ferenc Schin
péntek, 2018. január 19. 21:59
Egyébként Katalinnak igaza van!
Sean Penn és ügynöke kérésére a "becsületbeli gyilkosság" vele leforgatott jelenetét kivágták a fimből - illetve egy kicsit át is írták a forgatókönyvet: eredetileg a család becsületét megvédni szándékozók terve a gyilkosság volt - míg a bemutatott változatban "csak rájuk akartak ijeszteni, és megverni, mint a kutyát"...

Az átírt forgatókönyv részlete:
"He poisoned Farid's mind with this talk about the shame that we brought on our family, because of her. But he never... he never intended for this to happen. Only that we would teach her a lesson.
We were supposed to catch them in the act and beat them like dogs."
Schin Ferenc Schin
szombat, 2018. január 20. 17:56
Hogy érzékeltessem, mennyire - finoman szólva - furcsa a Kaddish közben (de persze nem is azt recitálta, csak össze-vissza idézgetett abból, amit előző este ifjú rabbi barátja megpróbált a fejébe verni), a "Békét hozunk nektek" (Hevenu shalom aléchem)

Például elkezdjük énekelni a "Boldogasszony anyánk"-at; bizonyítván, hogy hithű magyar katolikusok vagyunk - ám közben valahogy átváltunk a "Lánc, lánc, eszterlánc"-ra.
Jóllehet ezt is elfogadná a filmben látott tisztviselő, sajnos nem kapnánk teljesítményünkért zöld kártyát...