Kurultáj 2012 - Magyar Törzsi Gyűlés - Bugac

Kurultáj 2012 - Magyar Törzsi Gyűlés - Bugac

17 videó - 2012
Magyarország legnagyobb hagyományőrző rendezvénye
A Kurultaj Európa legnagyobb lovas hagyományőrző ünnepe több száz lovassal, lovasíjásszal, íjásszal, több ezer viseletbe öltözött hagyományőrzővel, több tucat jurtával. Nem fesztivál, hanem élő történelem: a szteppei lovas nomád népek ősi hagyomány szerinti törzsi gyűlése. Igazi történelmi kavalkád.
Turán Szövetség hívására 111 csapat érkezik Bugacra, ahol képviseltetik magukat Erdély, Kárpátalja és a Délvidék hagyományőrzői is.
A Magyar Természettudományi Múzeum embertani tárának kutatója szerint a találkozó az ázsiai lovas-nomád népekkel való rokonság révén egy nagy törzsi gyűlés.
A Kurultaj a magyar ősöknek és a magyar történelem nagy alakjainak állít közös emléket, és olyan összekötő kapcsokat keres, ami az egész Kárpát-medencei magyarságot egyesíteni tudja – fogalmazott a kutató.
Mi a Kurultáj?
A ‘kurultaj’ török eredetű szó, törzsi gyűlést jelent, jelen esetben a magyar, hun és türk tudatú népek összejöveteléről van szó. A Kurultaj tulajdonképpen egy nagyszabású, látványos programokkal tarkított szabadtéri rendezvény, amelyen húsz ország, illetve tagköztársaság rokon népei is képviseltetik magukat. Nem fesztivál, hanem élő történelem: a szteppei lovas nomád népek ősi hagyomány szerinti törzsi gyűlése. A Közép-Ázsia füves pusztáin kialakult kultúrát Európában egyedül a hun elődei után a Kárpát-medencében országot alapító magyar nép őrzi. A Kurultaj Európa legnagyobb lovas hagyományőrző ünnepe több száz lovassal, lovasíjásszal, íjásszal, több ezer viseletbe öltözött hagyományőrzővel, több tucat jurtával.

Mióta van Kurultaj?
A Kurultaj egy ősrégi hagyomány, amelynek múltja évezredekre nyúlik vissza. A mai értelemben vett Kurultaj 2007-ben éledt újjá Kazakisztánban, ahol Bíró András Zsolt és kutatótársai genetikai vizsgálatokkal bizonyították, be az ottani madjar/madijar törzs és a magyarországi magyarok közvetlen rokonságát.
2007-ben megcsillant egy reménysugár, amikor Kelet és Nyugat magyarjai ezer év után először tartottak újra közös törzsi gyűlést. A történelem kereke akkor lassan, de biztosan fordulni kezdett. 2008-ban a hagyományőrzők vezetésével megvalósult a magyar összefogás, és 2010-ben Bugacon a hun-türk tudatú népek újkori törzsszövetsége. Most mi, magyarok visszük a zászlót, és Atilla unokái mind minket követnek. Ígéretünkhöz híven, 2012-ben ismét összehívjuk a Törzsi Gyűlést, a Kurultajt. Eljött a cselekvés ideje. Mutassunk utat testvéreinknek és példát a Nagyvilágnak jövőbe vetett hitünkkel.

A Kurultaj szervezősége, a Turán Szövetség köszönetet mond a számtalan Kárpát-medencei magyar hagyományőrző csapatnak és civil szerveződésnek és mindazoknak az áldozatra kész magyar embereknek, akiknek munkája révén megvalósulhat Európa legnagyobb hagyományőrző ünnepe.

A jövő szövetségesei a Kurultájon
A magyarok bevonulása
Béres Judit A magyarok genetikája
Bugac 2014, augusztus 8-9 Kurultáj Európa legnagyobb hagyományőrző rendezvénye
Itt a 2012-es Kurultáj
KURULTAJ, BUGAC 2012. 08. 10-12.
KURULTÁJ 2012
KURULTAJ 2012. 08. 10-12., BUGAC
Kurultaj 2012
Kurultaj 2012 - Bugacpuszta
Kurultaj 2012 A Nagy Seregszemle
Kurultáj 2012 Bugac
Kurultaj 2012 Koszonto beszed
Kurultaj 2012 záró örömdobolás - Turan Ethno-Folk Group - Regélő Fehér Táltos Dobcsapat
Kurultaj Bugac 2012. Magyarország legnagyobb hagyományőrző rendezvénye
Kurultáj teljes, vágot film 2012.wmv
Tépjen szél - Altair - Kurultaj 2012, Bugac

 
   

A jövő szövetségesei a Kurultájon



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: hétfő, 2012. augusztus 13. Nézettség: 1,747