A fény hercegnője /The Princess of Light/ Hwajeong/

A fény hercegnője /The Princess of Light/ Hwajeong/

0 videó - 2015
dél-koreai drámasorozat, 70 perc

1608-ban járunk, Seonjo (a Csoszon-dinasztia 14. királya) uralkodásának vége felé. A trónörökléssel kapcsolatos viták hevében a vezető kormányzati szerepet betöltő Keleti Frakció a keményvonalas Északi Frakcióra és a mérsékelt Déli Frakcióra szakad. Később az Északi Frakció tovább bomlik Nagy Északi és Kis Északi Frakcióra.
Gwanghae herceg 16 éve trónörökös, ám a kínai Ming-dinasztia jóváhagyását ezen idő alatt sem sikerült megszereznie. Folyton elutasítják arra hivatkozva, hogy nem ő a legidősebb fiú, ráadásul édesanyja csupán egy ágyas volt. A léha elsőszülött Imhae herceg (Gwanghae édestestvére) titkon szintén a trónra áhítozik. Gwanghae a Nagy Északi Frakció támogatását élvezi, a Kis Északi Frakció azonban az ifjú Inmok királynétól született kétéves Yeongchang nagyherceget tartja a jogos örökösnek.
A politikai csatározásokból végül Gwanghae kerül ki győztesen, ő lesz Csoszon 15. királya. Nagy árat kell azonban érte fizetnie, mert idővel meg kell szabadulnia politikai riválisaitól. A hétéves Yeongchangot a Nagy Északi Frakció nyomására 1613-ban száműzik, majd megölik. A kis herceg nővére, Jungmyung hercegnő bosszút forral. A háttérben meghúzódó Nyugati Frakció a politikai porondra való visszatérést szövögeti, amit végül Seonjo király egyik unokája segítségével fog megvalósítani. Ő lesz Injo, Csoszon 16. királya.

rendező: Choi Jung-kyu, Kim Sang-ho

szereplők:
Lee Yeon-hee
Cha Seung-won
Kim Jae-won
Seo Kang-jun
Han Ju-wan


 
   



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez videó.
Segítség a típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: hétfő, 2017. május 29. Nézettség: 931