A harcos király legendája (Dae Jo Yeong)

A harcos király legendája (Dae Jo Yeong)

0 videó - 2006
Színes, feliratos, dél-kóreai történelmi, drámasorozat, 134 epizód

A sorozat i.sz. 645-ben kezdődik Goguryeo-ban. Ekkor Kínában a Tang dinasztia volt uralmon, a Sui dinasztiát követve.
A Sui dinasztia 2. és egyben utolsó uralkodója Sui Jangdi volt. Hatalmas építkezésekbe fogott ( Kínai Nagy Fal, utak, paloták, hajók, Nagy Csatorna, stb.), és kegyetlenségéről volt híres. 612-614 között 3 hadjáratot indított Korea ellen. Ezek nagy vereséggel végződtek, több mint 1 millió kínai katona esett el. A nagy vállalkozások és a sikertelen hadjáratok teljesen kimerítették az országot, lázadások törtek ki, melynek során saját főemberei ölték meg a császárt.
Többször említik az első részekben a nagy Sui vereséget és Ulchi Mundok-ot.
Ulchi Mundok a mai napig ünnepelt koreai hős. Az ő vezetésével verték vissza a Sui támadásokat. A Salsu folyónál aratott győzelmét a koreai történelem legnagyobb győzelmének tekintik. Ulchi Mundok elterelte a folyó vizét, és amikor a Sui sereg elérte a folyómeder közepét, elárasztotta azt.
A Sui-ház tábornoka, Li Jüan alapította meg a Tang dinasztiát 618-ban. 626-ban fia Li Shimin megölte apját és testvéreit, és elfoglalta a trónt. Li Shimin-t a dinasztia legnagyobb uralkodójának tartják. Országára a belső béke és jólét volt jellemző. Hadjáratai során legyőzte a türköket, kínai ellenőrzés alá vonta a Selyemút keleti szakaszát, és utódaival együtt kínai befolyás alá vonták Közép-Ázsia nagy részét.
642-ben az akkori goguryeo-i király, Yeongnyu meg akarta öletni Yeon Gaesomun-t, mert tartott a nagyhatalmú hadvezértől. Ellenlépésként Yeon Gaesomun ölte meg őt, és a király unokaöccse, Bojang lett a király. Ez robbantotta ki a Tang háborút.
Li Shimin 644-ben megindította a Goguryeo-Tang háborút, de Yeon Gaesomun sikeresen visszaverte a támadást. Ez volt az egyetlen eset, hogy Li Shimin veszített a csatatéren.
Li Shimin 649-ben meghalt. Utódja, Li Zhi szövetségesével, Shilla-val Baekje-t támadta meg 660-ban sikerrel. A shillai csapatokat Kim Yushin vezette.
A Tang- Shilla seregek 661-ben sikertelenül próbálták ismét megtámadni Goguryeo-t, majd 668-ban, 2 évvel Yeon Gaesomun halála után sikerült végre legyőzniük. Így az egykori Három Királyság területén az egységes Shilla jött létre.
698-ban Dae Jo Young megalapította Balhae-t Shillá-tól északra, és ő lett az első uralkodója.

Rendezte: Kim Jong Sun

Szereplők:
Choi Soo Jong - Dae Jo Young
Jung Bo Suk -Yi Hae Go
Lee Duk Hwa - Seol In Kwi
Park Ye Jin - Cho Rin
Hong Soo Hyun - Suk Young
Shim Eun Jin - Geum Ran


 
   



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez videó.
Segítség a típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: hétfő, 2017. december 25. Nézettség: 1,634

Tetszik