Baek Dong Soo (2011)

Baek Dong Soo (2011)

0 videó - 2011
Színes, feliratos, történelmi jellegű tévésorozat, 30 részes

A Chosun-dinasztia alatt Jeongjo király uralkodásának idejében járunk. Ekkor Chosun nem önálló nemzet hanem hűbérese egy a térségben is uralkodó idegen hatalomnak, ami nem más mint a Qing-dinasztia Mandzsu Birodalma. [1644-ben legyőzték a kínai Ming-dinasztiát, mégis később Kína néven egységesült a birodalom] A mandzsuk két jelentős inváziót hajtottak végre, melynek következtében a Koreai-félsziget teljesen elszigetelődött.

Az 1637-es Byeongja Horant [második koreai mandzsu invázió] követően mintegy száz évvel, 1743-ban létezett egy időszak Chosunban, mikor a Noron frakció több katonai erőt birtokolt a királynál. A Noron frakció egy politikai pártnak tekinthető, akik támogatták a mandzsuk uralkodását és nem kívántak ezzel szemben fellépni, nem törekedtek nemzetük önállóságára.

A Chosun-dinasztia 17. királya, Hyojong 1649-1659-ig uralkodott és nagyszabású katonai tervéről vált híressé, mely az Északi Hadjárat nevet viselte és a Mandzsu Qing-dinasztia ellen irányult volna. Ezen kívül közös kampányban vett részt mandzsu felkérésre az Orosz Birodalom ellen. Szerencsétlenségére meg kellett halnia még mielőtt az Északi Hadjárat megvalósult volna.

Rendezte:
Lee Hyun-jik
Kim Hong-sun


Szereplők:
Choi Min-Soo
Jeon Kwang-Leol
Ji Chang-Wook
Shin Hyun-Bin
Yoo Seung-Ho
Yoon So-Yi


 
   



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez videó.
Segítség a típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: kedd, 2018. március 20. Nézettség: 221

Tetszik