A 78-as körzet

A 78-as körzet

6 videó - 1982
Magyar vígjáték sorozat 6 részes

Alaptörténet
A 78-as körzet lakóbizottsági elnöke elköltözik, így a megüresedett posztra Molnár Dezsőnét, Ilonkát (Schütz Ila) javasolják. Ilonka nagy lelkesedéssel lát neki a munkának. Családja nem nagyon örül ennek, mert így kevesebbet foglalkozik velük, vacsora sincs mindig, de ami a férj (Sztankay István) számára a legnagyobb probléma, hogy emiatt rendszerint nincs szóda otthon.

1. rész: A választás

Molnár Dezsőnét lakóbizottsági elnöknek jelölik. A lakók viszont csak akkor hajlandóak szavazni, ha a tanács az utca mindkét oldalán megépíti az ígért járdát. Nincs más megoldás: meg kell építeni a járdát.

2. rész: Gyermekáldás

A körzetében laknak Robozék, akiknek nincs gyerekük. Molnárné segíteni akar nekik, de ez csak sok bonyodalom árán sikerül.

3. rész: Festés-mázolás

Molnárné elintézi, hogy az iskolát kifessék. A bonyodalmak ott kezdődnek, mikor kiderül, a vállalatnak csak télen van kapacitása.

4. rész: Aktatáska

Molnárék találnak egy aktatáskát, és ezzel elkezdődik kálváriájuk. Elindulnak a táskával a tulajdonoshoz. A táska a buszon marad, majd előkerül. A táska tulajdonosa és felesége megvádolják Molnárékat, hogy kivették a táskából a férj teljes havi fizetését. A házaspár összevész az eltűnt fizetésen, elrohannak a lakásból és Molnárék egyedül maradnak bezárva. Lepedőket kötnek össze, azon másznak le az utcára épp egy rendőr karjai közé.

5. rész: Az öregekért

Annuska néni (Turay Ida) eltörte a lábát. Molnárné, a lakóbizottság elnöke elintézi, hogy mire az idős asszony hazaérkezik a kórházból, egy teljesen felújított lakás várja.

6. rész: Győzelem!

A körzet fáit az illetékesek ki akarják vágni, vajon sikerül-e? A tanácselnök-helyettes mintakörzetet akar csinálni a még nem létező M3-as autópálya mellé. A 40 éves fák helyére díszcserjéket akar ültetni. Molnárné, a lakóbizottság elnöke, összefog a lakókkal, és végül sikerül megmenteni a fákat.

A sorozat jeleneteinek jelentős részét Rákospalotán vették fel.

Rendező Palásthy György

Szereplők
Molnár Dezsőné
Schütz Ila
Molnár Dezső
Sztankay István
Balogh Tamás, tanácsi tisztviselő
Balázs Péter
Annuska néni
Turay Ida
Házkezelőség igazgató
Bodrogi Gyula
Tanácselnök-helyettes
Haumann Péter
Buszvezető
Harsányi Gábor
Gitta
Csongrádi Kata
Körzeti megbízott
Zenthe Ferenc
Iskolaigazgató
Bánki Zsuzsa
Doktor bácsi
Both Béla
Horváth néni
Fónay Márta
Szombathy Gyula Csűrös Karola
Molnár Gábor
Szani János
Molnár Zsuzsa
Tál Mariann

A 78 -as körzet 2. rész (Gyermekáldás)
A 78 -as körzet 3. rész (Festés-Mázolás)
A 78-as körzet 1. rész (A Választás)
A 78-as körzet 4.rész (Az aktatáska)
A 78-as körzet 5. rész (Az öregekért)
A 78-as körzet 6. rész (Győzelem)

 
   

A 78 -as körzet 2. rész (Gyermekáldás)A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez gloria.tv videó.
Segítség a gloria.tv típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: hétfő, 2019. április 22. Nézettség: 812

Tetszik