Ambrus Attila

Ambrus Attila

3 videó
Ambrus Attila (Csíkszentlélek, 1967. október 6. – ) a „whiskys rabló” néven hírhedtté vált egykori jégkorongozó. Bankrablásairól ismert, legtöbbször elmaszkírozott arccal, és „álruhában” rabolt. Közel 30 alkalommal rabolt ki bankokat, takarékszövetkezeteket, utazási irodákat, postákat. Egyes helyszíneken többször is rabolt. Az esetek legnagyobb részében taxival, mint utas indult rabolni és távozott, úgy, hogy a taxisofőr mit sem sejtett. Nevét onnan kapta, hogy közvetlenül a rablások előtt, a helyszínekhez közeli kocsmákban 1-2 deci whiskyt ivott. Utolsó rablása során, menekülés közben társát elfogták. A kihallgatás során a társa "elárulta" a whiskyst, így tudták elfogni menekülés közben a román–magyar határon az ártándi átkelőnél. Egyszer meg is szökött az előzetes letartóztatásból a Gyorskocsi utcából.
1988-ban szökött át Magyarországra, miután bűnöző életmódja miatt otthon kiközösítették. 1994 és 1999 között közepes jégkorong-kapusi karriert futott be főként az Újpesti TE csapatában.
A posta- és bankrablásai során valamivel több mint 142 millió forintot zsákmányolt Ambrus Attilára 2002-ben 17 év börtönt szabtak ki, azonban jó magaviselete miatt 2012 januárjában szabadult. 2003-ban ügyvédje, dr. Magyar György beadványt nyújtott be a Legfelsőbb Bírósághoz, mivel Ambrus nemhogy gyilkossági kísérletet nem követett el, inkább megakadályozta a vérontást azzal, hogy magához vette a banki biztonsági őrök fegyverét.
Az elfogása előtti időszakban rövid ideig bizonyos népszerűségre tett szert. Sok rajongója van/volt, Csala Zsuzsa segítségével pl. a börtönben leérettségizett, kerámiakészítéssel foglalkozott, angolul tanult és haditudósítónak készült. A Dunaújvárosi Főiskolán kommunikációt tanult, 2009-ben le is diplomázott. Julian Rubinstein könyvet írt róla A viszkis rabló balladája címen, filmet is készített róla, amelyet az Investigation Discovery tévé Szökésben c. sorozatában 2010. április 25-én adott le.

2012-ben szabadul a Whisky-s rabló
Ambrus Attila : Börtönnapló - Fegyverről és saját magáról
Ganxsta Zolee és a Kartel - A csiki párduc

 
   

2012-ben szabadul a Whisky-s rabló



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: kedd, 2012. január 31. Nézettség: 1,388

Tetszik