Marika Rökk

Marika Rökk

17 videó - 1913
Rökk Marika (Kairó, 1913. november 3. – Baden bei Wien, 2004. május 16.) színész-táncosnő, operettprimadonna. Testvére, Rökk Ede válogatott labdarúgó volt.
1913-ban született Kairóban, magyar család gyermekeként. Első fellépése Budapesten volt, egy gyermekbalettben. A Rökk család 1924-ben Párizsba költözött, és rá egy évre Rökk Marika már a Moulin Rouge-ban, a Hoffmann Girls táncegyüttesben táncolt. Fellépett a New York-i Broadway-n is, de közben iskolai tanulmányait is folytatta. Európában 1929-től aratott nagy sikereket, és évtizedeken keresztül az operett egyik csillaga volt egész Európában. Budapesten A cirkusz csillaga című operettben szerepelt. Ezt a szerepet Bécsben is eljátszotta, szintén nagy sikerrel.
Nagysikerű revüsztárként és operettprimadonnaként a film felé fordult. Kezdetben brit és magyar filmekben szerepelt, 1933-ban Berlinben telepedett le. A férje, Georg Jacoby által rendezett zenés produkciókban lépett fel, osztrák és német filmek népszerű sztárja lett. Szemére vetették, hogy a náci időszakban Goebbels propagandafilmjeiben szerepelt, emiatt a világháború után egy időre eltiltották a filmezéstől.
1948-tól szerepelhetett ismét filmekben, de már nem volt olyan sikeres, mint a háború előtt, ezért inkább visszatért a színpadra. Operett- és musicalszerepekben ismét az élvonalba került. 1951-ben a német Csárdáskirálynőben szerepelt, majd az 1962-es osztrák Denevérben. Ez évtől sokat szerepelt Németország, valamint Hollandia és Belgium nagyobb városaiban operettekben és musicalekben. 1968-ban Bécsben nagy sikert aratott a Hello, Dollyban. Ebben az évben Fred Raul vette el feleségül.
Németországban forgatott filmjeinek kópiái Hitler főhadiszállásáról hadizsákmányként a Szovjetunióba kerültek, ahol rövidesen elkezdték szabadon bemutatni mozikban, majd a TV-ben és országszerte igen népszerű lett.
1984-ben visszavonult, és ápolta súlyosan beteg második férjét, aki 1985-ben halt meg. Operettekben később is fellépett. 1992-ben, Kálmán Imre születésének 110. évfordulója alkalmából Budapesten lépett fel Marica grófnő szerepében. Ezt a szerepet több mint hétszázszor adta elő élete során. Rökk Marika 91 éves korában, Badenben hunyt el.

1944 A Sexy Girl from Nazi Germany: Marika Rökk!!!
Ich brauche keine Millionen (Musik, Musik, Musik)
MARIKA ROKK HALLO JANINE 2
Marika RÖKK "In der Nacht ist der Mensch nicht gern alleine"
Marika RÖKK "Schlangentanz"
Marika Rökk "Ach, ich hab ja so viel Rhythmus"
Marika Rökk "Am Rio Negro", Finale
Marika Rökk "Ja das Temperament"
Marika Rökk & Peter Alexander - Stundenplan-Twist 1962.mpg
Marika Rökk - Die Csardasfürstin
Marika Rökk - Gasparone - 4
Marika Rökk - Kriegsmarine - На Гавайи!
Marika Rokk - Maske in Blau
Marika Rökk - Tanzszenen 1966
Marika Rökk Finale aus Das Kind der Donau
Marika Rokk_Sensation in San Remo(1951)
Peter Alexander und Marika Rökk

 
   

1944 A Sexy Girl from Nazi Germany: Marika Rökk!!!



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: szombat, 2012. június 2. Nézettség: 1,350

Tetszik