Sergio Santos

Sergio Santos

7 videó
Sergio Santos, énekes-gitáros dalszerző 1978. február 21-én született, Siófokon. Szülei unszolására már ifjúkorában zenei tanulmányokat folytatott. A városi zeneiskolában szolfézson kívül, hegedülni tanult.

Sergio alig volt 13 éves, amikor Országos Népdalversenyt nyert, a kategória legifjabb indulójaként. Ekkoriban már a Siófoki Városi Gyermekkórus alapító tagjaként, Európa számos országában énekelhetett.

A városi énekkartól, és a komolyzenétől a mutálási idő kezdetén elbúcsúzott, mert nem tervezte a továbbképzést. Középiskolai tanulmányait Siófokon végezte, vendéglátó szakon. Egyre inkább a katonai pálya iránt kezdett érdeklődni.19 évesen számos fizikai és pszichológiai teszt elvégzése után jelentkezett a 34. Bercsényi László Mélységi Felderítő zászlóaljba. Itt szerzett ejtőernyős és mesterlövész képesítést. Élenjáró szolgálatáért előléptették majd külföldi továbbképzési lehetőséget kapott. Sergio ezt nem fogadta el és búcsút intett a seregnek.

Első gitárját édesapja vásárolta, aki fia újabb hóbortjának gondolta a dolgot. Leszerelését követően személy és vagyonőrként dolgozott különböző cégeknél két éven keresztül. Itt fogalmazódott meg benne a gondolat, hogy életéből hiányzik valami.

2000-ben Spanyolországba látogatott, kalandot keresve. Itt ejtette rabul a zene és a mediterrán kultúra, mely befolyásolta egész későbbi életét. Ennek az utazásnak a hatására Sergio először autodidakta módon, később szakemberek segítségével gitározni és énekelni tanult. Fejlődésére jellemző, hogy a sok éves tananyagot röpke egy év alatt sajátította el. A hangszeres fejlődésének hatására, nemsokára megszületett első dala, a "Spanyol Gitár", melyet követett az "Isabel" és a "Bachatita is”. A következő években visszalátogatott Spanyolországba, ahol egyre hosszabb időt töltött. Megismerkedett a "modern flamenco" és a" latin pop" stílusokkal is. Magyarországra visszatérvén Sergio sajátos zenei arculattal rukkol elő különböző formációkban.

Sergio Santos - Corazón Partío
Sergio Santos - Gloria bendita
Sergio Santos - Ha nem vagy te
Sergio Santos - Non son degno di te.wmv
Sergio Santos - Szeress (You love me)
Sergio Santos - Törött gitár
Sergio Santos - Tu recuerdo

 
   

Sergio Santos - Corazón Partío



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: kedd, 2012. június 26. Nézettség: 675

Tetszik