Tóth Sándor Szaxofonista

Tóth Sándor Szaxofonista

9 videó
Tóth Sándor szaxofonos :
1971. 03. 03.-án született Debrecenben.

Tóth Sándor szaxofonos 1971. 03. 03.-án született Debrecenben. Gimnazistaként kezdett előbb alt, később tenorszaxofonozni. Rögtön több helyi amatőr zenekarba is bekerült, akikkel tehetségkutató versenyt nyert, sőt a Magyar Rádióban felvételt is készített.
1991-ben Budapestre költözött, és megkezdte tanulmányait a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz-tanszakán, ahol 1996-ban diplomázott. Ez idő alatt szinte az összes ismert magyar jazz zenésszel játszott, számos jazz és popzenei lemezen közreműködött, és rendszeresen fellép klubokban, fesztiválokon.
1996-ban bekerült Pege Aladár jazzbőgős kvartettjébe, akivel több CD-t készített, több turnén és jazzfesztiválon is részt vett, emellett rendszeresen dolgozik funky és pop zenekarokkal, valamint tanít is.
1999-ben kilépett a Pege zenekarból, szabadúszóként számos színházi, jazz és egyéb produkciókban folyamatosan dolgozott.
2000 májusában megalakította a Jazzpression együttest, ami egyedülállóan népszerû tudott lenni, pedig a magyar jazz nem errõl híres... Tóth Sándor az eMeRTon-és RoMeRTon - díjas Jazzpression zeneszerzõje és saxofonistája volt a zenekar feloszlásáig.
"Tóth Sándor szerzeményei megosztják a hallgatóságot. Van, aki a rockos hangzást értékeli, van aki az elmélyült dallamokat szereti, és van aki az érzéki játékmódért rajong. Az improvizáció alapvetõ építõköve zenéjének, melyben a témák és hangulatok meglepõ fordulatokkal váltakoznak."
http://sandortoth.wix.com/honlap

All Blues
Bemsha Swing
Eichinger Quartet
Footprints
Quimby - Turning to the blue LIVE (2011. november 12.)
Tóth Sándor Trió- Hard Week
Tóth Sándor Trió: St. Thomas
Tóth Sándor trio- Pusztanóta
Tóth Sándor trio: Pusztanóta

 
   

All Blues



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: szerda, 2012. június 27. Nézettség: 1,014

Tetszik