Diósgyőri Popfesztivál - 1973

Diósgyőri Popfesztivál - 1973

1 videó - 1973
"Kis Magyar Woodstock"
Ezen a néven is emlegetik az 1973. június 10-én (vasárnap) 10.00-21.00 óráig (ennyi időre volt engedély) megrendezett első nagy vidéki fesztivált, a diósgyőri rockfesztivált (helyesebb a pop-rockfesztivál elnevezés, a fellépők névsorára tekintve). A helyszín a miskolci (diósgyőri) DVTK stadion, 20.000 ember, 14 zenekar, 2 szólista, 3 műsorvezető (Keresztes Tibor "Cintula", Dévényi Tibor, B. Tóth László).
Az előzmény: a Molnár Béla Ifjúsági Házban működött egy Tolcsvay klub, akinek vezetője, Kurucz Attila vetette fel Tolcsvay Bélának az ötletet egy vidéki, miskolci ifjúsági park létrehozásra, a fesztivál teljes bevételét ennek a parknak a létrehozására kívánták fordítani. A helyszínt a DVTK sportklub elnöke biztosította, a zenészeket s a műsort Tolcsvay Béla szervezte, a berendezéseket a zenekarok adták össze, kamionok hozták a helyszínre s Szörényi Szabolcs vezetésével technikusok tömege lőtte be. A fellépők között a hetvenes évek pop-rock színterének ismert előadói szerepeltek, kivéve a külföldön lévő Omegát, a Siófokon koncertező LGT-t és a pont akkor megalakuló Skorpiót.

további info ::
http://hangtarnok.klog.hu/2009/03/12/kis-magyar-woodstock/

Kis magyar Woodstock (Miskolc 1973)

 
   

Kis magyar Woodstock (Miskolc 1973)A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: kedd, 2012. augusztus 14. Nézettség: 1,014

Tetszik