MR Szimfonik Live

MR Szimfonik Live

5 videó
Az MR2-Petőfi Rádió 2010-ben nagy sikerrel mutatta be Szimfonik nevű programját, melynek keretében egy rockzenekar és egy szimfonikus zenekar találkozott, s egy jól ismert hazai dal rock-hangszereket sem nélkülöző nagyzenekari változata született meg. A Heaven Street Seven Ez a szerelem című dalának szimfonikus változatára minden bizonnyal sokan emlékeznek. A nagyszabású és eddig egyedülálló folytatásra – tizenegy hazai előadóval illetve zenekarral – a Magyar Rádióban, stúdiókörülmények között, és egy monstre élő koncerttel augusztus 9-én a Szigeten került sor.
A Magyar Rádió Szimfonik Live a Sziget nulladik napján, 2011. augusztus 9-én, 20.00-tól került megrendezésre, a fesztivál Világzenei Nagyszínpadán. Fellépett a Heaven Street Seven, a Balkán Fanatik, a Vastaghúros Swetter, a Belmondo, a Pannonia All-Stars Ska Orchestra, Rúzsa Magdi, az Isten Háta Mögött, a Budapest Bár Kollár-Klemencz Lászlóval és Lovasi Andrással, a Hiperkarma, Caramel, a Freshfabrik, valamint Janicsák Veca és a Balkán Fanatik. A dalokat Balogh Sándor karmester és zeneszerző hangszerelte és ő vezette a projekt komolyzenei oldalát képviselő Magyar Rádió Szimfonikus Zenekart. A koncertet a Magyar Televízió rögzítette és mutatta be szintén nagy sikerrel.
"A magyar pop/rock-dalok szimfonikus átdolgozása jó ötlet, mert azt szolgálja, hogy a komoly- és könnyűzene világa ne legyen egymástól hermetikusan elzárva..."

MR Szimfonik Live koncert + interjúk. Világzenei színpad. #1
MR Szimfonik Live koncert + interjúk. Világzenei színpad. #2
PASO + MR2 Szimfonik teljes koncert Müpa TvRip 2012
Szabó Balázs @ MR Szimfonik LIVe 2014
Szimfonik Liv3 [masodik resz]

 
   

MR Szimfonik Live koncert + interjúk. Világzenei színpad. #1



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: hétfő, 2012. december 3. Nézettség: 841

Tetszik