Budapest Bár koncert az A38 Hajón

Budapest Bár koncert az A38 Hajón

2 videó
Egy „klasszikus“ magyar cigányzenekar kiváló muzsikusokkal, kitűnő és ismert, a popzene igényesebb területéről jövő énekes kedvencek, finom elektronika és régi magyar slágerek – füstös, kávéházi hangulat. Generációk és korok találkozása a Budapest Bár. M1
magyar koncertfilm
A Budapest Bár múlt század eleji kuplék, sanzonok leporolásával kezdte ténykedését. Mára mindenféle korból és stílusból válogatják a dalokat, amelyeket játékos könnyedséggel formálnak saját "képükre". Nekik köszönhetjük, hogy egy nagyvárosi hagyomány újraéledt, hogy több generáció újra végig tudja énekelni azokat a dalokat, amelyek részei közös emlékezetünknek.

Az A38-on - a visszafogottabb, színházas - ülős koncertjeikkel ellentétben - igazi rock and roll hangulat van: ki lehet ereszteni a hangot, lehet mozgatni a lábakat! A Budapest Bár nem tagadja - szórakoztató zenét játszik azoknak, akik szórakozni vágynak jó zenére, akik remek zenészeket, kitűnő előadókat szeretnek látni a színpadon.

Kezdődjön a tavasz, érjen véget a tél - ne feledjük, ezek a dalok már nehezebb perceken is átsegítették nagyanyáinkat, szüleinket, talán nekünk is jót tesznek ezekben a viharos időkben!

A Budapest Bár az utóbbi évek egyik legeredetibb és legérdekesebb zenei vállalkozásába fogott, amikor 2007-ben Farkas Róbert zenekara köré gyűjtötte a magyar rockzene kultikus alakjait. Zenészek és énekesek laza szövetségének indult - mára azonban igazi csapattá, produkcióvá nőtte ki magát. A Budapest Bár zenekart eredetileg Farkas Róbert (hegedű, gitár) alapította azzal a szándékkal, hogy friss lendületet adjon a kávéházi cigányzenei hagyománynak. Az eredetileg egyetlen lemezre összeállt alkalmi csapat azóta is sikerrel koncertezik színházakban, fesztiválokon és rendezvényeken egyaránt.

Eddig megjelent lemezeiken régi filmslágereket, kuplékat és
táncdalokat dolgoztak fel mívesen hangszerelt cigányzene kíséretében, újrahangolva sokak által ismert dallamokat, vagy akár rég elfeledett kincsekre bukkanva. Az elmúlt évek során a csapat igazi alkotó közösséggé érett, számos nagy sikerű koncertet és három platinalemezt tudva maga mögött. Nekik köszönhetően több generáció találhat magának kedvére szórakozást: igazi családi program egy-egy Budapest Bár koncert.

Zenekar: Farkas Róbert, Ökrös Károly, Farkas Mihály, Farkas Richárd, Kisvári Ferenc

Énekesek: Behumi Dóri, Ferenczi György, Frenk, Rutkai Bori, Németh Juci, Kollár-Klemencz László, Lovasi András, Szücs Krisztián, Keleti András

Budapest Bár koncert az A38
Budapest Bár koncert az A38

 
   

Budapest Bár koncert az A38



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez videa.hu videó.
Segítség a videa.hu típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: péntek, 2013. január 25. Nézettség: 1,025

Tetszik