Takáts Tamás

Takáts Tamás

16 videó
Magyar énekes ,zeneszerző aki születet:
Budapest 1957. június 20.
Műfaj: hard.rock,blues-rock,jazz,blues.
Aktív: 1977-napjainkig.
Hangszer: gitár ,herfli.
Együtesek:Fáraó, Teneagger, Forma 1, Karthago, Senator, East, Dirty Blues Band, A. E. Bizottság, Blues Band.
Textilipari szakközépiskolában érettségizett, majd egy évig járt tanítóképző főiskolára. Dolgozott a textiliparban, gépkezelőként, figuránsként a Geodéziai Vállalatnál, az MTV sportosztályán felvételvezetőként. Gyermekkorától úszott, majd vízilabdázott az FTC-ben és evezett a Csepelben.

Első zenekara a Fáraó volt, majd jött a Teneaggers és a Forma 1. Ez utóbbival tette le 1977-ben az Oszk és ORI vizsgát, ettől kezdve hivatásos zenészként élt. Már ebben az időben is koncertezett alkalmi zenekarokkal, amelyekben fellépett Dresh Mihály, Lakatos Antal, Vasvári Pál, Pálvölgyi Géza és Gárdonyi László oldalán is.

1979-től 1985-ig a Karthago frontembere volt, amivel országos ismertséget szerzett. Ezután a Senator következett, majd évekig az East együttes énekeseként működött.

Számos alkalmi, tematikus (például kábítószerellenes) lemezen és koncerten közreműködött, emlékkoncerteken vett részt. 2002-től tagja volt a John Lennon Emlékzenekarnak.
1990 elején Gál Gáborral, a Karthago egykori technikusával megalakította a Takáts Tamás Dirty Blues Band-et. Eleinte ketten léptek fel, Takáts énekelt és szájharmonikán játszott, Gál pedig gitározott. Az eredetileg hobbizenekarnak indult csapat hamarosan nagy népszerűségre tett szert, a zenekar számos zenésszel bővült – az első években különösen gyakoriak voltak a tagcserék.
A zenekar első lemezét 1991-ben még magánkiadásban, kazettán jelentette meg. Az 1990-es években néhány évente jelentkeztek új anyaggal, 2000-ben pedig egy válogatásalbum látott napvilágot.
A The Rolling Stones 1995-ös magyarországi fellépése alkalmával a Dirty Blues Band-et választotta előzenekarának. A zenekar 2000. június 17-én a Petőfi Csarnokban adott nagyszabású koncerttel ünnepelte tízéves fennállását. 2008-ban a csapat nevét vallási okokból Takáts Tamás Blues Band-re változtatták.

Az együttes folyamatosan koncertezik az országban, és rendszeres fellépője zenei fesztiváloknak, többek között a Sziget Fesztiválnak is.

Nem vagyok kábszeres! Takáts Tamás
Pocsolyába léptem....
Takáts Tamás - Megöl a vágy (Karaoke)
Takáts Tamás: Megöl a vágy
Takáts Tamás B. B. - Megöl a vágy
Takáts Tamás Blues Band - Eső
Takáts Tamás Blues Band - Privatizációs blues
Takáts Tamás Blues Band - Szeress ma még
Takáts Tamás Dirty Blues Band - Kis UFO
Takats Tamas Dirty Blues Band - Ott Leszek Veled (Indulok Tovább)
Takáts Tamás Dirty Blues Band - Tavasz
Takáts Tamás Dirty Blues Band: Country
Takáts Tamás Dirty Blues Band: Megöl a vágy
Takáts Tamás Dirty Blues Band: Pocsolyába léptem
Takáts Tamás Dirty Blues Band: Zakatol a vonat
Takáts Tamás a Kész átverésben

 
   

Nem vagyok kábszeres! Takáts TamásA videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: péntek, 2013. február 22. Nézettség: 593