Tóth Attila

Tóth Attila

2 videó
Magyar musicalénekes, rockénekes.
Születet:Budapest, 1971. június 5.
Dunakeszin nevelkedett. Tizenhat éves kora óta különböző rockegyüttesekben énekelt, többek között az Elysian, a Nighthawks, a Rubicon nevű zenekarokban. 2007-ben a Mindfields Factoryval az Emergenza tehetségkutató fesztiválon a második helyen végeztek. Számos neves énektanár segítségével képezte, illetve képzi hangját (Tóth Éva, Lipcsei Edit, Ercse Margit, Vincze Lilla, Sallay Edit, Károly Katalin).

Az országos ismertséget a Magyar Televízió A Társulat című műsora hozta meg számára, amelyben Szörényi Levente–Bródy János István, a király című rockoperájának 25 éves jubileumi előadásához válogattak szereplőket. A műsor során elénekelhette a Sakk című musicalből a Szegény kis srác panaszait, illetve a Mozart!-ból az Árnyékdalt, amelyek a Magyar Televízió kívánságműsorának rendszeresen visszatérő számai lettek. A szereposztó műsorban végül Torda, a fanatikus táltos szerepét nyerte el, amelyet a Papp László Sportarénabeli bemutató után több mint ötvenszer játszhatott el Szikora János rendezésében.
2010-ben újabb lendületet kapott a pályája rockzenei és színházi vonalon egyaránt. Május 1-jétől az ország egyik legismertebb heavy metal együttesének, a Pokolgépnek lett az énekese. Rendszeresen koncerteznek Magyarország és a környező országok rockszínpadain. Ebben az évben jelent meg új koncertalbumuk is, Újratöltve címmel. 2010 szeptemberétől a Madách Színházban is megmutathatja különleges hangi adottságait: Jézust alakítja a Tim Rice-Andrew Lloyd Webber által írt Jézus Krisztus szupersztár című rockoperában Szirtes Tamás rendezésében. 2010 októberétől a kecskeméti Katona József Színházban már egy teljesen más jellegű karakterű szerepben állt színpadra: Javert felügyelőként Victor Hugo: A nyomorultak című regénye alapján Claude-Michel Schönberg és Alain Boublil által írt musicalben, Korcsmáros György rendezésében. 2012 áprilisától Mefisztulész I. szerepében is látható a Madách Színházban T.S. Eliot-Andrew Lloyd Webber Macskák című musicaljében.

Tóth Attila - Szállj fel magasra
Tóth Attila: Árnyékdal

 
   

Tóth Attila - Szállj fel magasra



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: péntek, 2013. február 22. Nézettség: 818