Ambrus Rita

Ambrus Rita

11 videó
Énekesnő, a Megasztár című tehetségkutató műsor negyedik szériájának döntőse.
Nagyvárad,1979. április 17.

Zenei pályafutása hat éves korában (1985) kezdődött, amikor is elkezdett zongorán tanulni. Általános iskolai tanulmányait Nagyváradon és a Hódmezővásárhelyen a Liszt Ferenc Zenei Általános Iskolában végezte. Tizenhárom évesen (1992) bekerült a New Choir kamaraénekkarba, ahol több műfajt is átölelő dalokat énekelt.

1996-ban Szlovéniába, Ljubljanába utaztak, ahová Steiner Béla zeneszerző is velük tartott. Az általános iskola elvégzése után a szegedi Tömörkény István Gimnázium ének-zene szakán tanult tovább, ahol külföldön (Angliában, Olaszországban, Dániában, Németországban) versenyeket nyertek.

Szegeden 1996-ban a Berlin Blau pop-rock zenekarral eljutottak a Ki-Mit-Tud? középdöntőéig. Viktor Máténak köszönhetően, lehetőségük volt arra, hogy a Rádió 8 stúdiójában felvegyenek néhány saját dalt. Ezután Rita a mindszenti Rouge együttes tagja volt 2 évig. Emellett a szegedi Csermák Hammido Zeneiskola ének szakán is tanult.

Az Aranypódium nevű tehetségkutató versenyen többször is fellépett szólóban. 20 évesen (1999) Budapesten a MZTSZ Kőbányai Zenei Stúdió ének-szakára nyert felvételt. Ezután 4 évig a Bergendy együttes tagja volt. A Bergendy zenekarral EMeRTon-díjat nyertek.

Vokálozott többek között pl.: Ferenczi György (zenész), Nox, Ízisz, Zalatnay Sarolta, Sugarloaf lemezein. Énekelt pl.: Nárai Erika, Oroszlán Szonja, Tunyogi Bernadett mellett.

Azután éveken keresztül a Stefano & Rita nevű duettben énekelt Stefano Favaro-val, akivel Velencében ismerkedett meg. Két albumuk jelent meg, 2005-ben Mindörökké/Non armani/, 2006-ban pedig Szivárvány címmel. A páros éveken át járta az országot, és nagyszerű koncerteket adtak, ám a várva várt siker így is elmaradt. Nem jelentették be, de a Stefano & Rita duett feloszlott.[1]

2008-ban bekerült a Megasztár negyedik szériájának döntőjébe.

2011-ben az Eurovíziós Dalversenyen vett részt, mint Wolf Kati háttérénekese, vokalistája.

AMBRUS RITA - KALAND - betétdal [OFFICIAL]
Ambrus Rita - Adagio
Ambrus Rita - Átéltük már a boldogságot
Ambrus Rita - Várok még rád
Ambrus Rita.............Kaland!!
Ambrus Rita és Homonnay Zsolt - Summer Nights
Ambrus Rita és Homonnay Zsolt - Summer Nights
DJ Fresh ft. Rita Ora - Hot Right Now (Official Video)
Dj Kincses feat warez! and Ambrus Rita - Felhők közt a nap
Kaland - Ambrus Rita !
Megasztár 4 - Ambrus Rita - Alone (+zsűri)

 
   

AMBRUS RITA - KALAND - betétdal [OFFICIAL]A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: szombat, 2013. február 23. Nézettség: 555

Tetszik