Gereben Zita Quintet

Gereben Zita Quintet

4 videó - 1981
Gereben Zita (Budapest, 1981. június 11. – ) magyar énekesnő, zenész, zeneszerző.
Gereben Zita 1981. június 11-én született Budapesten. Zenei tanulmányait a Leövey Klára Zeneiskolában kezdte, majd a 6. osztálytól a Magyar Rádió Gyemekkórusába járt. 8 éves korától kezdett hegedülni, majd később 3 évig brácsázott. 1996-2000ig a Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskolába járt, hegedűtanára Baranyai Gábor volt. 2000-ben érettségizett, majd 2001-ben felvételt nyert az MZTSZ Kőbányai Zenei Stúdióba, itt kezdett el éneket tanulni. Tanárai Kósa Zsuzsa, és Faith Ildikó voltak. Zenei Stúdióban szerzett szakvizsgája után 2004-ben sikeresen felvételizett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz-ének szakára, ahol 2008-ban sikeresen diplomázott.

Az elmúlt időszakban számos formáció tagja - Emil.RuleZ!, az ismert pop-jazz zenekar, a R.E.E.D. Only zenekar (Roland East Europe Demo), illetve saját jazz quintetje – a Gereben Zita Quintet. Tagja volt a Téli Márta vezetésével indult, öt jazzénekesnőből és négytagú zenekarukból álló formációnak, a Jazzjetnek. Számos elismert hazai együttessel dolgozott-dolgozik alkalmanként , mint pl. a Budapest Jazz Orchestra, Modern Art Orchestra, több alkalommal énekelt Hárs Viktor zenekarában, illetve 2004-ben a Budapest Jazz Ochestra lemezén is szerepelt, fellépett a Budapesti Őszi Fesztivál és a MOL Jazz Fesztivál keretein belül, illetve több alkalommal énekelt a Magyar Rádió Márványtermében. Különféle zenei fesztiválok résztvevőjeként Németországban, Ausztriában, Lengyelországban, Csehországban és Ukrajnában is számos fellépése volt. Olyan élvonalbeli zenészekkel játszott együtt, mint Fekete- Kovács Kornél, Nagy János, Hárs Viktor, Vukán György, Regős István, stb. 2008 óta a Hang- szín-Tér Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskola jazz ének tanára.

Saját zenekarát 2007-ben alapította Gereben Zita Quintet néven, amellyel számos hazai klubban és fesztiválon megfordultak már. A fiatal, tehetséges muzsikusokból (Gyémánt Bálint, Horváth “Tojás” Gábor , Eged Márton, Gálfi Attila) álló formációjával friss, egyéni hangvételben ad elő saját dalokat, amelyeket az egyedi előadásmód és Zita elbűvölő, finoman füstös, ugyanakkor bársonyos hangja teszi igazán különleges élménnyé. A “Ready for the Sun” c. lemezen a dalok saját kompozíciók melyeknek témái személyes élményeken alapulnak. Felcsendülnek az örömök, a csalódások, az őszinteség és a vágyakozás pillanatai. A zene átmenetet képez a jazz és a populárisabb műfajok között. Dallamos, érzékeny, de ugyanakkor elsöprő energiákkal teli muzsika ez. Az album repertoárja a jazz balladáktól, egészen a tempós funk zenékig terjed. A lemezen Zitán kívül még több dalszerző is közreműködik Horváth “Tojás” Gábor, Gyémánt Bálint és Nagy János személyében, akiket szinte be sem kell mutatni, hiszen a magyar jazz zenei élet jeles képviselői.

2011-ben Geszti Péter Gringo Sztár néven új együttest alapított. A castingok után Zita lett az új formáció egyik énekesnője. Első lemezük 2011 októberében jelent meg.

Emil.RuleZ! - M323 (Gereben Zita)
Gereben Zita, Gyémánt Bálint - TV Interjú
Gereben Zita Quintet "125" AKVÁRIUM 2012. 11. 21.
HQ Gereben Zita Quintet "Runaways" KOBUCI Kert

 
   

Emil.RuleZ! - M323 (Gereben Zita)



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: hétfő, 2013. február 25. Nézettség: 624

Tetszik