Póka Angéla

Póka Angéla

3 videó - 1974
Póka Angéla (Budapest, Magyarország, 1974. május 20. –) magyar énekesnő.

Nyolc éves volt, amikor édesanyjával és testvérével elhagyták Magyarországot. Németországba mentek, majd az Egyesült Államokban telepedtek le. Kisgyermekkorától énekelt, ám az első igazán meghatározó zenei élményét 1987-ben szerezte: az Alhambra High School-ban a Grease című musical szereplőválogatásán a több mint 200 jelentkező közül őt választották ki a négy női szerep egyikére. Tizennégy éves volt, amikor a Los Angeles County School for the Performing Arts középiskolában felvették az intézmény főiskolai karának gospel-szakára. Középiskolai tanulmányai mellett elvégezte a főiskolát, ahol többek között Barry White, Tina Key és John Kupka szemináriumain vett részt. Az 1992-es évben neki ítélték az „Outstanding achievement for vocal performance in music” díjat, amelyet a főiskolán a legkiemelkedőbb zenei előadásért adnak. 1992-ben diplomázott. 1993-tól 94-ig a Glendale Community College jazz performance kórusának volt tagja. Amint a hazai politikai helyzet megengedte (1990-től), minden nyarát Magyarországon töltötte. 1995-ben úgy határozott, hogy hosszabb időre is hazalátogat, véglegesen pedig 2001-ben költözött Magyarországra. 1995-től 1997-ig a budapesti Angyal Bár, majd 1998-tól 2004-ig az Articsóka étterem állandó fellépője volt, ahol soul és gospel darabokból összeállított egész estés műsorát adta elő. 1999-ben az első, majd 2000-ben a második „Dívák éjszakáján” is énekelt (melyeken még Szulák Andrea, Malek Andrea, Miklósa Erika, Keresztes Ildikó, Pándi Piroska és Király Linda lépett fel). 2003-tól egy budapesti nyelviskolában tanított angolt. 2005-ben jelentkezett a Megasztár 3 című televíziós műsorba, amelyen harmadik helyezést ért el. 2006 novemberében megjelent a Dalok a döntőből című albuma a Megasztárban énekelt dalokból, amely másfél hónap után aranylemez lett.

2006 óta két formációnak is tagja: énekese a Fekete Tej nevű blues-együttesnek, valamint a Chieffoundation zenekarnak.

2009-ben a Merlin Színházban mutatták be a Tiszta kosz című előadást. Partnere: Szabó Győző, a rendező Rohonyi Gábor. A zenész társak: Nagy Szabolcs, Szabó Tamás, Rigó Tamás / Szász Ferenc Jr. Az előadás hanganyaga CD-n is megjelent.

Póka Angéla - Rome Wasn't Built In a Day (Morcheeba)
Póka Angéla feat. Hornai Anita Szomorú Vasárnap/Gloomy Sunday
Póka Angéla koncert video 03

 
   

Póka Angéla - Rome Wasn't Built In a Day (Morcheeba)A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: csütörtök, 2013. február 28. Nézettség: 614