Pflum Orsolya

Pflum Orsolya

2 videó - 1972
Pflum Orsolya (Budapest, 1972. november 23.) magyar énekesnő.
Pflum Orsolya a budapesti Vasutas Zeneiskolában kezdett klasszikus éneket tanulni, majd a jazzt is elsajátította. Ezzel egyidőben felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre, ahol 2000-ben diplomázott.

Szerepelt a Magyar Televízióban, valamint énekesként közreműködött Robin Williams Magyarországon forgatott, A hazug Jakob című filmjében. Többször énekelt az RTL Klub Hangszál című zenés műsorában. Rendszeresen koncertezik Svájcban és Németországban, 1999-ben fellépett a Gronauban megrendezett nemzetközi jazzfesztiválon. Cserháti Zsuzsa állandó vokalistája volt, énekel az Adj még a tűzből, valamint a Várj! című lemezén is. Koncertfellépései és stúdiómunkái mellett énekel a Pesti Magyar Színház "Godspell" című darabjában is.

A TV2 tehetségkutató műsorába, a Megasztárban szerepelt 2004-ben és 2005-ben, ahol bekerült a 12 döntős versenyző közé. Két aranylemez birtokosa, valamint 2005-ben közreműködött a Megasztárok karácsonya című nagylemezen.

Az MTV által szervezett 2008-as Eurovíziós Dalverseny magyarországi elődöntőjén is részt vett, a Távol című dalával, ahol tizennyolc ponttal, a nyolcadik helyen végzett. Magyarországot végül Csézy képviselte.

Amr Moustafa egyiptomi énekessel készített, több nyelven megjelent duettje nagy siker lett az összes arab országban. A magyar verzió címe: Két táj, két szív.

Pflum Orsi - Csak tudnám miért
Pflum Orsi - Távol

 
   

Pflum Orsi - Csak tudnám miért



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: csütörtök, 2013. február 28. Nézettség: 808

Tetszik