Fabula együttes

Fabula együttes

3 videó
Alapítója, Varga Jenő Szombathelyen szerzett matematika-testnevelés szakos tanári diplomát. Már középiskolásként zenélt barátaival, így nem volt meglepő, hogy később sem szakadt el a muzsikálástól. Főiskolásként került kapcsolatba a verses zenével, többször részt vett az akkor még létező Fiatal Dalosok Talákozóján, Székesfehérváron. A diploma megszerzése után Kapuvárra került tanítani, ahol a Széchenyi iskolában Bódai Gyula, és Hámori György kollégáival 1981-ben megalakította a Fabula együttest. Később csatlakozott hozzájuk Pászli Éva, Lukovics Györgyi is, akik mindketten zenetatárként dolgoztak a városban.
Mit Tud? -Mosonmagyaróvár, Fehérvári Dalostalálkozó, Kispesti Utcazenész Fesztivál, Énekelt Versek Országos Vetélkedője – Pécs, Győri Zenei Nyár stb.
A kezdeti akkusztikus formáció mellé elektromos hangszeres felállás párosult, és ez a változás természetesen újabb tagcserékkel járt. Bódai, és Hámori kiszálltak, csatlakozott Kálló Kamill – szintetizátor, Boldis Géza- basszusgitár, Német Juci-fuvola, ének, Kotró Mariann, Titz Ildikó-mindketten ének, Varga Péter, majd Turbók Attila-dob. Rajtuk kívül Gacs Zsuzsi, Baranyai Julcsi, Kiss Juci, Csörgics Ferenc, Garab Gergő, Pintér Péter, Boldis Roland is megfordult a csapatban, és talán nem is biztos, hogy teljes a sor. Fellépéseikkel eslősorban Dunántúl településeit járták, de muzsikáltak Budapesten, a Kongresszusi központban is.



1994-ig aktívan muzsikált a csapat, majd Varga Jenő Szekszárdra kerülésével néhány éves csend következett. 2001-ben, a 20 éves születésnapon két teltházas koncertet tartottak, talán a valaha volt legjobb összeállításban, a Kapuvári Rábaközi Központban.



Az elmúlt évben ismét összeállt a társaság, nagy sikerű előadásokat tartottak Kapuváron és Szekszárdon is. Ezeken felbuzdulva az együttes 3 tagja – Baranyai László, Turbók Attila, és Varga Jenő ismét a folytatás mellet döntött, ezúttal a kezdeti akkusztikus formációban.

Fabula együttes: Varga Jenő-Juhász Ferenc: A kertekre leszállt a dér (Bodi emlékére)
Fabula együttes: Varga Jenő-Kálló Kamill-Kányádi Sándor-Szeptemberi töprengés
Fabula együttes: Varga Jenő- Váci Mihály: Gyermekláncfű

 
   

Fabula együttes: Varga Jenő-Juhász Ferenc: A kertekre leszállt a dér (Bodi emlékére)



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: csütörtök, 2013. március 7. Nézettség: 744

Tetszik