Giulio Caccini

Giulio Caccini

11 videó
Olasz zeneszerző aki született: (Tivoli, 1551. október 8. - Firenze, 1618. december 10.) kora barokk olasz zeneszerző, a Bardi-féle firenzei Camerata egyik vezéralakja, korának legbefolyásosabb zeneszerzője volt.

Fiatalkoráról annyit tudtak kideríteni, hogy Rómában tanult violán és hárfán játszani. A Capella Giulia karvezetőjének volt a tanítvány (Giovanni Animuccia). 1565-ben a Mediciek szolgálatába lépett, Cosimo de Medici magával vitte Firenzébe. Itt a Medici udvar tenor énekese lett és lehetősége nyílt zenei tanulmányai folytatására is, a Scipione delle Pelle tanítványa lett, majd nemsokára belépett az akkori Itália egyik leghíresebb tudós-zenész társaságába, a Cameratába. A társulat igencsak aktív tagjának mutatkozott.

A Camerata célul tűzte ki az antik tragédia feltámasztását. Létrehozták a monódia stílusát, amellyel olyan zenei nyelvezetet akartak megalkotni ami biztosítja a szöveg érthetőségét és leszámol a késő reneszánsz imitatív szerkesztési módjaival. A homofónia alkalmazása, az ellenpont elvetése nagy újdonságnak számított a maga korában. A csoport tevékenysége gyakorlatilag a barokk zene kezdetét jelentette, ebben állt legnagyobb jelentősége az opera műfajának életre hívása mellett. Az opera tulajdonképpen a túlságosan elburjánzott énekes többszólamúság reakciójaként jött létre.

Ave Maria (Caccini) - Hayley Westenra
Ave Maria (Caccini) - Hayley Westenra & Tomotaka Okamoto (2007 TV Asahi)
Ave Maria - G. Caccini / Brinums - Inessa Galante
Caccini ( Vavilov ) Ave Maria by Slava Kagan-Paley
Caccini Ave Maria by Andrea Bocelli
G.Caccini-Ave Maria |HD| Hauptwerk | Patryk Balukiewicz
Giulio Caccini, Filli, mirando il cielo, Bernardo Buontalenti/Andreas Cellarius
Giulio Caccini - Ave Maria
Giulio Caccini - Non ha'l ciel
Renato Bruson "Amarilli" Caccini
Vedro 'l mio sol - Giulio Caccini

 
   

Ave Maria (Caccini) - Hayley Westenra



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: csütörtök, 2013. március 28. Nézettség: 752

Tetszik