Pajor Tamás

Pajor Tamás

3 videó
Pajor Tamás lelkész, prédikátor, dalszerző 1963-ban született Budapesten. A zsidó identitását vállaló, ugyanakkor szekularizált közegben élő család magában foglalta a neológ vallásos élet főbb elemeit – többek között – a körülmetélést és a „bár micvá”-t, a tizenhárom éves kori férfivá avatást is, melynek során a kohanita Pajor Tamást Scheiber Sándor főrabbi áldotta meg. A középiskolát 1981-ig a Toldi Gimnáziumban végezte, majd az utolsó évet a Vörösmartyban fejezte be.
Tinédzserként a kispolgári léttel szembeni totális lázadás útjára lépett; 1980-ban megalakította a sokkoló külsőségekkel megjelenő punkzenekarát, a Neuroticot. Ez volt az egyik első punkegyüttes Magyarországon, tagjai: Solymár Árpád, Czeller Péter, Lányi Tamás és Aradi Gábor voltak. A korabeli kádárizmus világában a zenélni kevéssé tudó banda botránykeltésekkel és kihívó külsőségekkel igyekezett kortársai figyelmének középpontjába kerülni. A fiatal előadót Müller Péter (Kontroll csoport, Sziámi, Sziget Fesztivál) karolta fel. Első koncertjét az akkori underground zenekarok gyűjtőhelyének számító Kassák-klubban adta. Ezt a korszakot a könnyűzenei újságíró, Szőnyei Tamás örökítette meg 1982-ben megjelent Rock évkönyvében, valamint egy közelmúltban megjelent Nyilvántartottak című művében, mely a titkosszolgálatnak a rockkultúra körében végzett tevékenységét tárja fel. Pajor Tamás ezekben az években folyamatosan és egyre növekvő mértékben droghasználóvá vált. Először csak a marihuána, később az ópium, majd sok más típusú kábítószer függőségébe került az alkohol és a nikotin mellett.

A film világában először Bódi Gábor figyelt fel rá és zenekarára, s készített felvételt róluk. A kor tehetséges, tragikus sorsú, avantgárd filmrendezőjéről később kiderült, hogy együttműködött a titkosszolgálattal.

Pajor Tamás tizennyolc évesen olvasta el először az Újszövetséget, mely életre szólóan megérintette ugyan, de követni nem tudta az abban írottakat. 1981-ben ismerkedett meg élete szerelmével, majdani feleségével, Mónus Klárával egy SZETA (a demokratikus ellenzék karitatív szervezete) által ...

PAJOR TAMÁS - TE MESTERSÉGES EMBER (videoklip)
Pajor Tamás - Ekezet nelkul
Pajor Tamás - Ön táncoljon (videoklip) 2005

 
   

PAJOR TAMÁS - TE MESTERSÉGES EMBER (videoklip)



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: hétfő, 2013. április 15. Nézettség: 1,506

Tetszik