Arató zenekar

Arató zenekar

9 videó
Az Arató zenekart 2009-ben alapítottuk, autentikus Kárpát-medencei népzenét muzsikálunk Magyarország nyugati felétől egészen Erdély keleti csücskéig. Régi gyűjtésekről tanultunk és tanulunk a mai napig, valamint jeles népzenetanároktól és adatközlő zenészektől tanulhattunk, tanulhatunk. Szeretnénk megőrizni népzenénket mindamellett, hogy próbáljuk rekonstruálni egy-egy falu népzenéjét is. Luca és Ákos jelenleg Budapesten tanulnak a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem népzene tanszakán.

A zenekar számos rendezvényen vesz részt. Hangulatkoncerteken a Művészetek Palotájában, táncházakban, születésnapokon, lakodalmakon, fesztiválokon és minden hol, ahol a zenénkre szükség van! Szeretnénk megmutatni a magyar és erdélyi népzenét Magyarországon és külföldön egyaránt! Úgy látjuk, manapság egyre többen kedvelik sokszínű magyar népzenénket, mely néhol melankolikus, lírai, de többnyire pörgős, mulatásra, tánc alá való zene.

Állandó közreműködő táncosunk, Sándor István segít a táncházak lebonyolításában, s táncával színesíti koncertjeinket! Fontosnak tartjuk hagyományaink, zenénk ápolását.

Az együttes arató fesztiválokon, fesztiválokon, esküvőkön, megnyitókon, szüreti felvonulásokon is vállal fellépést! Sőt táncegyüttesek kíséretét, táncházak muzsikálását is vállaljuk!

Kérjük, hallgassanak minket nagy szeretettel!

Arató Zenekar /Kovács Nóra/: Krisztus a Mennybe fölmene
Arató Zenekar: Kicsike
Arató Zenekar előadásában: magyarbecei muzsika
Arato bal 2
Arató zenekar: Ádámosi muzsika
Arató zenekar: Ördöngösfüzesi muzsika
Arató zenekar: Széki négyes, csárdás
Kiskunfélegyháza környéki arató dalok
magyarszováti muzsika-Arató Zenekar

 
   

Arató Zenekar /Kovács Nóra/: Krisztus a Mennybe fölmeneA videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: péntek, 2013. május 17. Nézettség: 2,395

Tetszik