Dobroda zenekar

Dobroda zenekar

3 videó
Zenekarunk 2007 májusában alakult Salgótarjánban. Célunk, hogy megőrizzük, ápoljuk a magyarság népzenei kincsét, mely évszázadok alatt alakult ki és nem csak Európában, de a világ minden részén szeretik és szívesen hallgatják sajátos hangzásvilága miatt. Célunk, hogy megőrizzük, ápoljuk a magyarság népzenei kincsét, Mely Évszázadok Alatt alakult ki éS NEM Csák Európában, de a Világ Minden részen szeretik éS Szívesen hallgatják sajátos hangzásvilága miatt.
A zenekar tagjai tapasztalt zenészek, akik sok zenésszel játszottak már együtt megannyi táncegyüttest kísérve az évek folyamán. A zenekar tagjai tapasztalt zenészek, Akik Sok zenésszel játszottak MÁR Együtt megannyi táncegyüttest kísérve AZ évek folyamán.
Elsősorban Erdély és szűkebb hazánk - a Palóc vidék - zenéjét játszuk, de természetesen más tájegységek népdalait is ismerjük és szeretjük. Elsősorban Erdély éS szűkebb Hazánk - a Palóc vidék - zenéjét játszuk, de természetesen MÁS tájegységek népdalait is ismerjük éS szeretjük. Mindeközben folyamatosan igyekszünk új zenei anyagokkal bővíteni ismereteinket. Mindeközben folyamatosan igyekszünk Új Zenei anyagokkal bővíteni ismereteinket. Ebben segítenek a rendszeres próbák és az eredeti zenészekről (a nagy öregekről) készült felvételek tanulmányozása. Ebben segítenek a rendszeres próbák éS AZ EREDETI zenészekről (a Nagy öregekről) készült felvételek tanulmányozása.
Repertoárunk lehetővé teszi, hogy önálló előadásokat is tartsunk, de fellépéseink nagy részét tánccsoportok kísérete teszi ki. Repertoárunk lehetővé teszi, hogy az Önálló előadásokat tartsunk, de Fellépéseink Nagy részét tánccsoportok kísérete teszi ki. Mikor időnk engedi, táncházak, táncmulatságok tartásával próbáljuk zenekarunkat a népzenei élet körforgásába becsempészni. Mikor időnk Engedi, táncházak, táncmulatságok tartásával próbáljuk zenekarunkat a népzenei Élet körforgásába becsempészni.

Dobroda @ Medves 2010. augusztus
Dobroda Zenekar
Dobroda zeneker

 
   

Dobroda @ Medves 2010. augusztus



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: péntek, 2013. május 17. Nézettség: 2,414

Tetszik 1 és még 1 tag kedveli