Kállay-Saunders András

Kállay-Saunders András

13 videó - 2010
Kállay-Saunders András vagy Kállay Saunders (New York, 1985. január 28. – ) amerikai–magyar énekes, előadó, producer és zeneszerző, a 2010-es Megasztár 5 negyedik helyezettje. Anyai ágon az ősi magyar nemesi Kállay család leszármazottja. Ő képviselte Magyarországot a 2014-es Eurovíziós Dalfesztiválon Koppenhágában a Running című dalával.
1985-ben született New York Cityben, a modell Katalin Kállay és az ismert amerikai producer, soulénekes Fernando Saunders gyermekeként. Anyai ágról a történelmi Kállay család leszármazottja. 2010-ben hazatért Magyarországra meglátogatni a nagymamáját, és a TV2 által szervezett Megasztár 5 castingján való továbbjutása miatt itt is maradt. A versenyben egészen a negyedik helyet sikerült megszereznie. Itt ismerkedett meg jelenlegi barátnőjével, a verseny győztesével, Tolvai Renátával. A tehetségkutató után 2011 nyarán megjelent első kislemeze, amely a Csak veled címet viselte, majd 2012-ben részt vett az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi előválogatójában, A Dalban, ahol az I Love You című dalát adta elő, de nem sikerült bejutnia a műsor döntőjébe. Ez év nyarán Tonight címmel jelentette meg a harmadik kislemezét, melyet a híres malmői producerrel, Rebstarral készített. A 2013-as Eurovíziós Dalfesztivál magyar döntőjébe is benevezett. Ezúttal a My Baby című szerzeményét adta elő, és az elődöntőből első helyen, a zsűri szavazatai által jutott tovább A Dal középdöntőjébe, majd onnan a döntőbe, ahol második helyezést ért el. Harmadik évben zsinórban, 2014-ben is bejutott A Dal második elődöntőjébe, Running című dalával. Az elődöntőből szintén a zsűri szavazatai által jutott tovább a verseny második középdöntőjébe, majd onnan a maximális 40 ponttal a döntőbe, ahol a zsűri és a közönség is első helyre szavazta, így megnyerte a versenyt és ő képviselhette Magyarországot az 59. Eurovíziós Dalfesztiválon, Dánia fővárosában, Koppenhágában. A döntőben ötödik lett, amely Magyarország második legjobb eredménye a verseny történetében, Bayer Friderika 1994-es negyedik helyezését követően, továbbá a kapott 143 pont a legtöbb, amit valaha magyar induló kapott.

András Kállay-Saunders - Running (Hungary) 2014 Eurovision Song Contest
András Kállay-Saunders - Running (Hungary) LIVE Eurovision Song Contest 2014 Grand Final
Cheyenne Malmgren feat Kállay-Saunders András: Dreams
Kállay-Saunder András akusztikus felvétele a Petőfi Rádióban
Kállay Saunders - My Baby (Eurovision 2013 - Hungary)
Kállay Saunders - My Baby [Music Video] Eurovision Hungary 2013
Kállay Saunders András - Fly (Tomy Montana & Johnnie Pappa Edit).wmv
Kallay Saunders Andras- Juliet (Official Video)
Kallay Saunders András - Running - Eurovision 2014 Hungary
Kállay Saunders András My Baby A DAL - MTVA
Kállay Saunders Band - Victory (Official Video)
Kállay Saunders feat. Rebstar - Tonight Official Video
MosaicOnline - Kállay-Saunders nem volt elégedett

 
   

András Kállay-Saunders - Running (Hungary) 2014 Eurovision Song ContestA videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: szombat, 2015. január 10. Nézettség: 1,615

Tetszik 1 Aknai Anna kedveli
Aknai Anna