Hevesi Tamás

Hevesi Tamás

20 videó - 1964
Hevesi Tamás 1964. június 20-án született Gyulán.
A zenekar 1983-ban először Szegedre, majd 1984-ben Budapestre költözött, ahol 1985-ben kiadták az első stúdiófelvételeket Esernyő és Miért? címmel. Ez utóbbi felkeltette a szakmabeliek figyelmét, így elkészíthették első kazettájukat, az Első lépéseket. A Fábián Tamás – Hevesi Imre – Hevesi Tamás – Ürmössy László négyes ezután új lehetőséget kapott Victor Mátétól két másik felvétel elkészítésére a Magyar Rádióban. Ezek a Diadal (Csíkos napernyő címen vált ismertté) és a Jeremy voltak. A sikereket elért zenekar számára újabbnál újabb lehetőségek adódtak, mígnem 1987-ben megjelent a Névtelen Nulla első lemeze Jeremy-I-II címmel. Néhány tagcsere után a Juhász Lászlóval és Köles Istvánnal kiegészült formáció a magyar könnyűzenei élet egyik jelentős együttesévé vált.

Utazgatásai során Hevesi végiggitározta és -énekelte a világot, jórészt utcai zenélésből élt, mígnem Ausztráliában, egy Fremantle nevű településen egy milliomos menedzser felfedezte tehetségét, és szerződést ajánlott neki. 1989-ben hazautazott, majd június 8-án egy négyórás búcsúkoncerten a Névtelen Nulla együttessel elbúcsúzott az országtól. 1990-1994 között távoktatással végzett el egy ausztrál gazdasági főiskolát marketingturizmus szakon.

1994-ben megjelent az Ezt egy életen át kell játszani című videoklip (Herendi Gábor és csapata készítette). Az azonos című album, első szólóalbuma, platinalemez lett, amit sok fellépés követett. 1995-ben megjelent második lemeze, az Abo-Abo.. 1997-ben megjelent a Másnak látsz című album. Több dal erről a lemezről is sláger lett, melyeket a mai napig is játszanak a rádiók. Ennek a lemeznek külön érdekessége, hogy minden hangszer élőben van rögzítve (nem manipulálták számítógépekkel).

2000-ben jelent meg negyedik albuma, a Vagyok. A sydneyi olimpia évében Sydney felé című dala a Magyar Olimpiai Csapat indulója lett. Még ezévben az Arany Lyra, valamint a Roland Barátság Díjat is. 2001-ben a vajdasági Kanizsa város vezetősége Pro Urbe Díjjal jutalmazta töretlen vonzalmát a határokon túli magyarokért. 2003. december 1-jén megjelent az ötödik Hevesi-album Van egy hely címmel. Legújabb lemeze 2009-ben került a boltokba.

Hevesi Tamás - Apa.wmv
Hevesi Tamás - Csíkos napernyő
Hevesi Tamás - Diadal(Csíkos napernyő)
Hevesi Tamás - Értsd meg! :)
Hevesi Tamás - Ezt egy életen át kell játszani
Hevesi Tamás-Jeremi
Hevesi Tamás - Jeremy
Hevesi Tamás - Jeremy DEMO karaoke
Hevesi Tamás - Szólj rám, ha hangosan énekelek
Hevesi Tamás - Úgy szeretlek én
Hevesi Tamás: Boldog Szülinapot
Hevesi Tamás: Ezt egy életen át kell játszani
Hevesi Tamás: Ezt egy életen át kell játszani
Hevesi Tamás: Goodbye my love - www.sztarbansztar.hu
Hevesi Tamás: Vigyázz rám!
Hevesi Tamás és a Hevesi Happy Band (HHB) - élő koncertfelvétel
Hevesi Tamást egy aluljáróban fedezték fel - 2014.10.14.Kedd - tv2.hu/mokka
Hevesi Tams Jeremy ORIGINAL
Koncz Zsuzsa,Hevesi Tamás - Hajszálak (duett)
Tóth Vera és Hevesi Tamás: One - www.sztarbansztar.hu

 
   

Hevesi Tamás - Apa.wmv



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: csütörtök, 2015. február 5. Nézettség: 2,127

Tetszik