Oasis

Oasis

16 videó
Az Oasis egy 1991-ben alapított manchesteri angol rockzenekar. A zenekart Liam Gallagher (ének), Paul Arthurs (gitár), Paul McGuigan (basszusgitár) és Tony McCarroll (dob) alapították, akikhez hamarosan csatlakozott Liam bátyja, Noel Gallagher (szóló gitár).

Az Oasis máig több mint 70 millió albumot adott el világszerte,[1] és 8 listavezető számuk volt Nagy-Britanniában. Noel Gallagher szerzi a zenekar számainak nagy részét, és csak ő meg öccse, Liam tagja a zenekarnak folyamatosan a fennállása óta. A jelenlegi felállás tagjai (a Gallagher testvéreken kívül): Gem Archer(ritmus- és szólógitár), és Andy Bell (basszusgitár), valamint az egyelőre még nem hivatalos tag, Zak Starkey (dob).

A zenekar kezdetben manchesteri klubokban lépett fel, és szerzett ismertséget. Leszerződtek egy független lemezkiadóhoz, a Creation Recordshoz, ami 1994-ben megjelentette a Britpop mozgalmat vezető, debütáló albumukat, a Definitely Maybet. A következő évben az együttes, új dobosával, Alan White-tal felvette következő albumát, a (What's the Story) Morning Glory?-t, mialatt harcban álltak nagy Britpop riválisukkal, a Blurrel. A Gallagher testvérek gyakran szerepeltek az újságok címlapjain testvéri rivalizálásuk, és vad, kicsapongó életstílusuk miatt, ezáltal rossz fiú, és a nép bandája image-et teremtve maguknak. A zenekar hírességének csúcspontján megjelentetett albuma (Be Here Now), első lett az angol, és második az amerikai listákon, ezenfelül még a leggyorsabban fogyó angol album lett, a maga 500 000 eladott példányával az első napon, és majd 700 000 fogyott példánnyal az első héten.

2000-ben a 4. stúdióalbum, Standing on the Shoulder of Giants felvételei alatt az Oasis elvesztette két alapítótagját, ami jelentős népszerűség csökkenéssel járt Amerikában. Helyükre érkezett Gem Archer, és Andy Bell, akik a 2002-es Heathen Chemistryn már szerepelnek. Az album kereskedelmileg sikeres lett, a rajongók jól fogadták. A 2005-ös 6. stúdióalbumuk, a Don't Believe the Truth Zak Starkey-vel, az évtized legjobban fogyó, és a kritika által is legtöbbre értékelt Oasis albuma lett. A következő évben a zenekar megjelentette válogatás-albumát Stop the Clocks címmel. 2007 februárjában az Oasis megkapta a BRIT Award életműdíját. A zenekar 2008 nyarán fejezte be Dig Out Your Soul című új albumuk felvételeit, amely 2008. október 6-án jelent meg.

(Kotaro Oshio) Oasis - Sungmin Lee
Divine Oasis - Michel Pépé
Divine oasis - Michel Pépé
Doris Day, Midnight at the Oasis
Kotaro Oshio - Oasis(PV)
Michel Pépé - Divine Oasis
Oasis - Backstage with Charlotte Church!
Oasis - My Generation
Oasis - The Importance Of Being Idle [Lyrics]
Oasis - Wonderwall
Oasis/Mary Hopkin "If this be the last time"
Oasis/ Mary Hopkin Who Knows
Oasis Chorale - "Our Father in Heaven" - Rachmaninov, arr Kauffman
Oasis Chorale - "Who Now Will Follow Christ" - Monoetius
Synthesizers - Oasis
The Oasis - Chris Spheeris

 
   

(Kotaro Oshio) Oasis - Sungmin Lee



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: csütörtök, 2015. december 3. Nézettség: 543

Tetszik